Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προτάσεις αγάπης από Σκανδαλίδη

Την ώρα που ο Συνασπισμός διέρχεται φάση αναδιάταξης, με άδηλη την κατάληξη των διαβουλεύσεων για την κατανομή των θέσεων - κλειδιών, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, επανέρχεται πιο δυναμικά και αποφασιστικά στην πρόταση του κόμματός του για συνεργασία.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ, με αντικείμενο την κατανομή των αρμοδιοτήτων. Πιθανολογείται ότι το θέμα αυτό συζητιέται τις πέντε μέρες που μεσολάβησαν από την εκλογή της ΠΓ μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΝ, όλων των τάσεων. Αγνωστο βέβαια παραμένει αν οι διαβουλεύσεις αυτές θα καταλήξουν σε συμφωνία, την οποία απλά θα επικυρώσει η ΠΓ, για το «ποιος θα πάρει τι», με δεδομένο ότι θέσεις όπως αυτή του υπευθύνου του Γραφείου Τύπου ή του συντονιστή της ΠΓ κ.ά. διεκδικούνται και από το «αριστερό ρεύμα» και από τους «προεδρικούς».

Στο μεταξύ χτες ο Κ. Σκανδαλίδης έκανε μία ακόμα «επίθεση αγάπης» στο Συνασπισμό, από το «New Tempo». Εκεί δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στην πρόταση για διάλογο προς το ΣΥΝ και κάλεσε «κάποιους» να καταλάβουν ότι «η πρόταση για συνεργασία που κάναμε αυτή τη φορά είναι πολύ πιο συγκεκριμένη, καλύπτοντας ακόμη και βασικές αρχές του ΣΥΝ». Να διευκρινίσουμε εδώ ότι ο Κ. Σκανδαλίδης δύο βδομάδες πριν από το βήμα του Συνεδρίου του Συνασπισμού, τόνιζε ότι τα δύο κόμματα δε διαφέρουν μεταξύ τους, αντίθετα υπάρχει σύμπτωση στις στρατηγικές τους επιλογές.

Μάλιστα, για να προσδώσει στις χτεσινές δηλώσεις του μεγαλύτερη βαρύτητα ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως «στα πλαίσια του διαλόγου δεν απορρίπτουμε ακόμη και τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου», αποκαλύπτοντας επί της ουσίας πως το ΠΑΣΟΚ δε θα διστάσει, για την επίτευξη των επιδιώξεών του, να παίξει με το αίτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, το οποίο βέβαια δεν προτίθεται να ικανοποιήσει.

Το «άνοιγμα», όμως, του ΠΑΣΟΚ στρέφεται και προς άλλους χώρους. Οπως διευκρίνισε ο Κ. Σκανδαλίδης το κυβερνών κόμμα προτίθεται να αρχίσει διάλογο με φορείς, οργανώσεις και ανένταχτους, επιδιώκοντας «να συμφωνήσουμε σε κάποιες βασικές αρχές και όσοι θέλουν ας έρθουν μαζί μας έως το συνέδριο». Πρόσθεσε, ωστόσο, για να μην υπάρξει παρεξήγηση ως προς το ποιος θα κρατά τα ηνία, ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι μόνος σταθερός πόλος στο πολιτικό μας σύστημα, εδώ και χρόνια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Σκανδαλίδη - Κωνσταντόπουλου (2001-12-05 00:00:00.0)
Αναμένουν νέες επιθέσεις «φιλίας» από το ΠΑΣΟΚ (2001-09-04 00:00:00.0)
Η «κεντροαριστερά» γεννά... τάσεις και προβλήματα (2001-01-31 00:00:00.0)
Διαφωνίες για τις προϋποθέσεις του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ (1998-10-27 00:00:00.0)
Ενα παράδειγμα... (1997-05-07 00:00:00.0)
Συντηρείται το "άνοιγμα" στο ΣΥΝ (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ