Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος την έκανε;

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Δεν ξέρω τι λέει το "απαιτητικό σχολείο" της "Wall Street Journal", αλλά στο δικό μας, το λιγότερο απαιτητικό σχολείο, όταν γράφεται κάτι που δεν ισχύει, το λέμε ή παραμύθι ή μπαρούφα ή κάτι τέτοιο», έγραφε χτες στο «Βήμα» ο Ι. Κ. Πρετεντέρης. Και είναι από τις λίγες φορές, που συμφωνούμε μαζί του, αν και θα συμπληρώναμε ότι ο χαρακτηρισμός για κάτι, που γράφεται και δεν ισχύει, μπορεί να είναι και βαρύτερος. Για παράδειγμα, όταν τα γραφόμενα συνιστούν μια προβοκάτσια ή επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τις θέσεις ενός κόμματος.

Επειδή, λοιπόν, συμφωνούμε με αυτό που γράφει και παρότι έχουμε γράψει δυο φορές μέχρι σήμερα και απάντηση δεν πήραμε, επαναφέρουμε το παρακάτω ζήτημα:

Στο «Βήμα της Κυριακής», της 18ης Ιούνη, ο κ. Πρετεντέρης έγραφε: «...Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός έπεσε από τα σύννεφα, όταν άκουσε τη Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στη συνάντηση της Παρασκευής και μετά τη λαοσύναξη της Θεσσαλονίκης, να εκδηλώνεται ενθέρμως υπέρ των απόψεων του αρχιεπισκόπου, να ζητεί διάλογο εφ' όλης της ύλης με την Ιεραρχία και να μέμφεται την κυβέρνηση, επειδή βαδίζει σε αντιεκκλησιαστικό δρόμο!».

Ποιος, λοιπόν, έχει κάνει την μπαρούφα - για να μεταχειριστούμε τον ηπιότερο χαρακτηρισμό - μια και τίποτε απ' αυτά δεν ισχύει; Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και ποιοι; `Η ο κ. Πρετεντέρης και το «Βήμα»; Περιμένουμε την απάντηση και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ