Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ"
Αβέβαιη παραμένει η τύχη του

Αβέβαιη παραμένει η τύχη του σπορελαιουργείου "Συνεταιριστικές Βιομηχανίες Θεσσαλίας", που εδρεύει στα Φάρσαλα και η ΑΤΕ έθεσε πρόσφατα σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, κοινοποιώντας την απόλυση σε 28 από τους 118 εργαζόμενους.

Η χρόνια περιπέτεια της συγκεκριμένης συνεταιριστικής επιχείρησης και η αναζήτηση λύσης, ώστε να δοθεί ξανά στις εννέα Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας, όπου ανήκε πριν περιέλθει στην ΑΤΕ, και να αποφευχθούν οι απολύσεις και το πιθανό κλείσιμό της, υπήρξε χτες αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Γεωργίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Στη σύσκεψη με τον υπουργό Γεωργίας συμμετείχαν οι πλευρές της ΑΤΕ, των Ενώσεων και των εργαζομένων. Οι Ενώσεις της Θεσσαλίας ζητούν να ξαναγοράσουν την επιχείρηση στην αξία της, απαλλαγμένη από τα χρέη που έφτασαν τα 18 δισ. δραχμές (κυρίως από τους τόκους), δεδομένου ότι το σπορελαιουργείο είναι βιώσιμο. Το ίδιο υποστηρίζουν και οι εργαζόμενοι, που ζητούν ανάκληση των απολύσεων και να αφεθεί το εργοστάσιο - το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο των Βαλκανίων στο είδος του - να λειτουργήσει επιτέλους χωρίς εμπόδια και χρέη.

Η ΑΤΕ, πάντως, πέρα από τις "Συνεταιριστικές Βιομηχανίες Θεσσαλίας" έχει προχωρήσει τις διαδικασίες εκποίησης για τη συνεταιριστική βιομηχανία φρούτων ΑΛΒΕΝΑ στη Βέροια και έθεσε ακόμα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποίησης εσπεριδοειδών ΕΣΠΕΡΙΔΑ στην Αρτα. Επίσης, η ΑΤΕ στα πλαίσια της πολιτικής αυτής πούλησε μέχρι τώρα σε ιδιώτες έξι συνεταιριστικές επιχειρήσεις: ΣΥΝΕΡΓΑΛ (όπου απολύθηκε το 50% του προσωπικού), ΣΕΚΟΒΕ, ΣΕΒΓΑΛ, ΑΣΤΥ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ και ΑΚΡΟΚΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ