Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Κλείνουν σφαγεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Λουκέτο στα εφτά από τα δώδεκα σφαγεία του νομού αποφάσισε να βάλει εντός των ημερών η Νομαρχία Σερρών για λόγους υγιεινής, με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς λειτουργίας. Η Νομαρχία Σερρών αποφάσισε να προχωρήσει στο σφράγισμα των σφαγείων γιατί, παρά τις προειδοποιήσεις της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής, οι υπεύθυνοι των σφαγείων δε φρόντισαν να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις. Ετσι, πρόκειται να κλείσουν τα σφαγεία των Δήμων Ηράκλειας και Νιγρίτας και των Κοινοτήτων Αλιστράτης, Μαυροθάλασσας, Σησαμιάς, Στρυμονικού και Κ. Ποροίων.

Σχετικά με τους 35 εργαζόμενους των σφαγείων που κλείνουν, η Νομαρχία δεσμεύτηκε να απορροφηθούν από τις μονάδες που θα μείνουν σε λειτουργία και βεβαίωσε πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τον εφοδιασμό της αγοράς με κρέας, καθώς μόνο το σφαγείο της συνεταιριστικής ΚΡΕΣΕΡ, που ανήκει στην ΕΑΣ Σερρών, μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες του νομού.

Στο κλείσιμο των σφαγείων αντιδρούν οι κρεοπώλες της περιφέρειας, οι οποίοι εκτιμούν πως, με το κλείσιμο των σφαγείων της περιοχής τους, θα ανεβεί το κόστος σφαγής λόγω των μεταφορικών. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Κρεοπωλών Νιγρίτας διαμαρτύρεται γι' αυτήν την απόφαση και υποστηρίζει πως αποτελεί νέο οικονομικό πλήγμα στην αγορά του κρέατος του Ν. Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ