Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γλίτωσαν προσωρινά το χαράτσωμα οι Πειραιώτες

Να πάρει πίσω - τουλάχιστον προς το παρόν - τα σχέδια επιπλέον βαριάς φορολόγησης των Πειραιωτών, αναγκάστηκε ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης. Στη χτεσινή συνεδρίαση άλλωστε, εμφανίστηκαν ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι(όσοι για να σχηματιστεί απαρτία), καθώς αυτή αποτελούσε συνέχεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω "προκεχωρημένης ώρας". Ετσι, οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν, δεν επέτρεψαν στην πλειοψηφία να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα για εφαρμογή δυνητικής φορολογίας, που θα βγάλει την επόμενη τριετία 1,5 δισεκατομμύρια δραχμές επιπλέον από τις τσέπες των δημοτών. Η εξέλιξη αυτή δεν εμποδίζει βέβαια τον Στ. Λογοθέτη να επαναφέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή προωθεί την εφαρμογή επιπλέον φορολογίας που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να υλοποιήσει όπως ισχυρίζεται έργα στην πόλη, που η χρηματοδότησή τους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από την κρατική επιχορήγηση. Μόνο που τα συγκεκριμένα έργα περιλαμβάνονταν μέχρι σήμερα σε όλα τα τεχνικά προγράμματα του δήμου, με τους ανάλογους κωδικούς χρηματοδότησης, που αναφέρονται βέβαια στην κρατική επιχορήγηση. Επιπλέον για αρκετά από τα έργα, πολύ λιγότερο λόγο φαίνεται να έχει ο δήμος, από τα αρμόδια - λόγω ενδιαφέροντος και ειδικότητας - υπουργεία. Ετσι επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες συμβούλων παρατάξεων της μειοψηφίας ότι τα έργα που επικαλείται ο δήμαρχος για το καλό της πόλης, αποτελούν απλώς προπέτασμα καπνού με στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον χρημάτων για να τακτοποιούνται οι ανοιχτές οικονομικές πληγές του δήμου.

Αλλωστε ο ευαίσθητος για την πόλη δήμαρχος, δεν έχει τίποτα να πει για το ογκώδες όσο και αυθαίρετο εκθεσιακό κέντρο, που στήνεται δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με πρωτοβουλία της διοίκησης του τελευταίου και άδεια της Πολεοδομίας Πειραιά. Αντίθετα διά στόματος του αντιδημάρχου του επί των οικονομικών Γ. Πατσιλινάκου,βλέπει σ' αυτό και τώρα αλλά και μελλοντικά ένα πολύ ενδιαφέρον έσοδο. Αλλωστε είναι πια κοινό μυστικό ότι στο Δήμο Πειραιά δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μαζεύουν λεφτά από όπου μπορούν και με οποιοδήποτε κόστος. Κι αυτό βέβαια αρέσει και στην κυβέρνηση, καθώς αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το "νέο ευρωπαϊκό πνεύμα"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ