Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Τούρκος δουλέμπορος έπνιξε τρεις αθώους

"Αδειασε" στη θάλασσα τους δώδεκα Ιρακινούς λαθρομετανάστες μόλις έγινε αντιληπτός απ' τις ελληνικές αρχές

Εβδομήντα μόλις μέτρα απ' την ακτή έσβησε η ελπίδα τριών Ιρακινών λαθρομεταναστών, που ήταν να βγουν στα ελληνικά παράλια. Ενας πατέρας, που σώθηκε μαζί με το μεγάλο του γιο, θρηνεί από χτες το πρωί τη γυναίκα του και των δύο ανήλικα παιδιά του, που πνίγηκαν στο Αιγαίο, λίγα μέτρα από την περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Ο αδρά πληρωμένος Τούρκος δουλέμπορος, που ανέλαβε να τους μεταφέρει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, δε δίστασε να πετάξει τους δώδεκα λαθρομετανάστες στη θάλασσα μόλις κατάλαβε πως είχε γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές αρχές. Για να αποφύγει τη σύλληψη, άδειασε από το ταχύπλοο τα "περιττά βάρη" και εξαφανίστηκε με το γρήγορο σκάφος του προς τις τουρκικές ακτές, πριν οι ελληνικές λιμενικές αρχές προλάβουν να αντιδράσουν.

Πέντε ανήλικα παιδιά, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες πετάχτηκαν στη θάλασσα στις 2.00 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης και πάλευαν επί ώρες με τα κύματα μέχρι να περισυλλεγούν οι εννέα μόνο από αυτούς. Το πρωί βρέθηκαν και τα τρία πτώματα των άτυχων.

Οι διασωθέντες λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κω, ενώ μια ακόμη από τις γυναίκες μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ