Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
Σίριαλ με εκκρεμείς εξαγγελίες

Τους λογαριασμούς του στο υπουργείο Αμυνας θέλησε να εμφανιστεί ότι κλείνει ο υπουργός Αμυνας, Γερ. Αρσένης,ενόψει και της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, με παρόντες και τους υφυπουργούς Ν. Κουρή και Μ. Μπετενιώτη,έκανε απολογισμό του έργου που έγινε στο υπουργείο το 1995 και αναφέρθηκε στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα εφαρμοστεί το 1996, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτά που εξήγγειλε "θα υλοποιηθούν ούτως ή άλλως".

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πλαίσια του πολιτικού απολογισμού, παρόλο που αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελλάδας ως χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ, απέφυγε επιμελώς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην αποστολή ελληνικού στρατού στη Βοσνία και μόνο όταν ρωτήθηκε σχετικά μίλησε με λίγες λέξεις. Το μόνο που είπε είναι ότι όσοι Ελληνες πήγαν στη Βοσνία είναι εθελοντές και ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι κίνδυνοι.

Ο Γερ. Αρσένης προανήγγειλε, για μια ακόμα φορά, ότι μέσα στο Φλεβάρη θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα για την κατάσταση και εξέλιξη των αξιωματικών και ένα δεύτερο για τη θητεία, όπου θα υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους, οι οποίοι υπολογίζονται σε 12.000 - 18.000. Οσον αφορά το θέμα του μισθολογίου των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός φάνηκε να το ξεχνάει και μόνο όταν ρωτήθηκε είπε ότι θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή και πρόσθεσε ότι θα καλύπτει και τα Σώματα Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ