Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από την Τετάρτη η προθεσμία

Με την επιστολή παραίτησης του πρωθυπουργού, Α. Παπανδρέου, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του περιβόητου άρθρου 38, παραγράφου 2, του Συντάγματος, το οποίο ορίζει: "Αν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί ή εκλείψει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει. Η πρόταση για πρωθυπουργό γίνεται το αργότερο μέσα σε τρεις μέρες".

Ο Τηλ. Χυτήρης,που διάβασε την επιστολή του πρωθυπουργού, και ο Α. Τσοχατζόπουλος,μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευκρίνισαν ότι η προθεσμία "τρέχει" από αύριο Τετάρτη. Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης. Ο αναπληρών τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι παρέδωσε στον Κ. Στεφανόπουλο αντίγραφο της επιστολής που έστειλε ο Α. Παπανδρέου στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μάλλον την Πέμπτη, η οποία εκλέγει τον αντικαταστάτη του Α. Παπανδρέου. Στη συνέχεια, αφού γίνει η ορκωμοσία, μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, "υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ