Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Οι ιδιωτικοποιήσεις καλά κρατούν

Ενώ οργίαζαν οι φήμες για την - από στιγμή σε στιγμή - παραίτηση του Α. Παπανδρέου, η κυβέρνηση συνέχισε ακάθεκτη το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και επανιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων. Ετσι χτες οι υπουργοί Βιομηχανίας Αν. Πεπονής,Περιβάλλοντος Κ. Λαλιώτης και Γεωργίας Θ. Στάθης κατέθεσαν προς κύρωση στη Βουλή τη σύμβαση πώλησης των πρώην επιχειρήσεων "Σκαλιστήρη".

Σύμφωνα με τη σύμβαση, έναντι συνολικού τιμήματος 1.350.000.000 δρχ. πωλείται στη "ΒΙΟΜΑΓΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ", η εκμετάλλευση λευκολίθου στο Μαντούδι Ευβοίας και την Ορμύλια Χαλκιδικής. Το προαναφερόμενο τίμημα θα καταβληθεί ως εξής: 300.000.000 εντός τριών ημερών από την έναρξη ισχύος τής υπό κύρωση σύμβασης και τα υπόλοιπα σε τέσσερις άτοκες ετήσιες δόσεις.

Για να χρυσωθεί το χάπι της ουσιαστικά δωρεάν παραχώρησης των μεταλλείων, όπως προκύπτει από τους όρους της... "πώλησης", και μάλιστα σε μία Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, προβλέπεται ότι εάν υπάρξουν κέρδη, ένα ποσοστό 5% θα διανεμηθεί στο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ