Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεύση από "προγραμματικές"

Πριν προλάβει ο πρωθυπουργός να διαβάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, ο "παρορμητικός" και ήδη υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, έσπευσε να δημοσιοποιήσει τις δικές του, σε συνέντευξή του στο "Εθνος".

Ετσι προσδιόρισε τι σημαίνει "κοινωνική ευαισθησία" για τη νέα κυβέρνηση. Αφού προετοίμασε το έδαφος διαπιστώνοντας ότι "πραγματική λιτότης, όπως εφαρμόστηκε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, δεν υπήρξε στην Ελλάδα ποτέ μέχρι σήμερα" (! ), αναγνώρισε ότι ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού έχουν υποστεί πίεση στα εισοδήματά τους όπως οι μικροσυνταξιούχοι και οι κατώτατοι μισθοί, αλλά στο "διά ταύτα" κατέληξε: "Και γι' αυτούς πρέπει κάτι να γίνει, πιστεύω στα πλαίσια του επόμενου προϋπολογισμού όχι αυτού που έχει ήδη ψηφιστεί" (! ).

Ασφαλώς δεν περίμενε κανείς διαφορετική στάση από τον ανεκδιήγητο Θ. Πάγκαλο. Αλλωστε οι συνταξιούχοι θυμούνται την άθλια συμπεριφορά του την περίοδο των περσινών απεργιακών αγώνων, ενώ δε διαφεύγει της προσοχής και των εργαζομένων, η ένθερμη υποστήριξή του στον προϋπολογισμό του 1996.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Ακριβώς γιατί δεν αφήνουν περιθώρια περί "κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας" οι ίδιοι οι ασυγκράτητοι διαχειριστές της νέας κυβέρνησης. Αρα δεν υπάρχουν και περιθώρια για "περίοδο χάριτος", όπως συνιστούν τα "μεγάλα αφεντικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ