Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
"Νέα πορεία" στην παλιά ρότα

Επιχειρώντας χτες ο Κ. Σημίτης να δώσει το στίγμα της κυβέρνησής του, σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του, αν και προσπάθησε να εμφανίσει το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι συνέχεια του προηγούμενου, λέγοντας: "Αποστολή και αυτού του κυβερνητικού σχήματος η συνέχιση του έργου του προηγουμένου".

Παράλληλα, χρησιμοποίησε όρους που έως τώρα χρησιμοποιούσε ο Μ. Εβερτ κάνοντας αναφορά στη "νέα εποχή". Είπε ο Κ. Σημίτης: "Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η σύγχρονη πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα εποχή".

Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης υποσχέθηκε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέρχεται σε τακτές συνεδριάσεις στην αρχή κάθε δεκαπέντε ημέρες και αργότερα κάθε βδομάδα. Ακολούθως έκανε λόγο για αναβάθμιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα συμμετέχει, όπως είπε, στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής. Με αυτό τον τρόπο πάντως ο νέος πρωθυπουργός προσπαθεί να αμβλύνει την εσωκομματική αντιπολίτευση, καθιστώντας όλους συνυπεύθυνους της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Κ. Σημίτης προσδιόρισε την πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ για τις 6 Φλεβάρη

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του προανήγγειλε τη μείωση των κυβερνητικών οργάνων και δεσμεύτηκε για τακτές συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία πάντως θα αναδιαμορφωθεί.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη σύνθεση της κυβέρνησής του και σε μια εμφανή προσπάθεια να διασκεδάσει την εντύπωση λόγω των ισορροπιών που επιχειρήθηκαν να κρατηθούν κατά τη συγκρότησή της, ισχυρίστηκε ότι "ο περιορισμός υπουργών και υφυπουργών, η ανάγκη της περιφερειακής εκπροσώπησης και η ανάγκη να εκπροσωπούνται διαφορετικές πολιτικές ευαισθησίες και απόψεις, δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή όλων εκείνων που είχαν τα προσόντα να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Γ. Χαραλαμπόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη μακρά συνομιλία που είχαν για το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Επίσης, ευχαρίστησε τους Χρ. Ροκόφυλλο και Ε. Μαλαίσιο οι οποίοι τον διευκόλυναν προθυμοποιούμενοι να μη μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Η νέα κυβέρνηση θα εμφανιστεί στη Βουλή για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την προσεχή Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ