Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενταση της δημαγωγίας και της συναίνεσης

Η ένταση της δημαγωγίας και η αποφασιστικότερη στήριξη των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, μέσω της πολιτικής συναίνεσης, θα αποτελέσουν τις δύο όψεις της "αντιπολιτευτικής" τακτικής της ΝΔ απέναντι στη "νέα" κυβέρνηση. Οπως εκτιμούν ηγετικά στελέχη, ένα τμήμα των οπαδών της ΝΔ διακατέχεται από μια "θετική προδιάθεση" απέναντι στην κυβέρνηση Σημίτη, ενώ επισημαίνουν ότι τώρα πλέον "έχουν εκλείψει τα αντιπαπανδρεϊκά σύνδρομα, που τροφοδοτούσαν σε ένα βαθμό την εκλογική επιρροή του κόμματος".

Οπως φάνηκε από τη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η ηγεσία της ΝΔ δε σκοπεύει να εγκαταλείψει την "εποικοδομητική" και "υπεύθυνη" αντιπολιτευτική τακτική. Αντίθετα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Β. Μαγγίνας,μετά τη συνεδρίαση του ΠΣ, "η ΝΔ θα επιμείνει και θα εντείνει την πολιτική της υπευθυνότητας, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για θεσμικές μεταρρυθμίσεις". Στα πλαίσια αυτά, επειδή δε δίνει "περίοδο χάριτος", αλλά και για να "δοκιμάσει" την κυβέρνηση Σημίτη, θα καταθέσει εκ νέου τις... προτάσεις νόμου "περί ευθύνης υπουργών", για τα οικονομικά των κομμάτων, τη σύσταση εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, παιδείας κ. ο. κ. Επίσης θα επαναφέρει την πρόταση για την "Ωρα του πρωθυπουργού", που... "παρέλειψε" να αναφέρει χτες ο πρωθυπουργός και προφανώς για να τον προλάβει ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΝΔ θα προσπαθήσει να περιχαρακώσει το χώρο της με την ένταση της δημαγωγίας. Είναι χαρακτηριστική η απλή... αναφορά του Β. Μαγγίνα στα προβλήματα της ανεργίας, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, την υποβάθμιση της παιδείας και στην τρομακτική καθυστέρηση στα μεγάλα έργα.

Στη συνεδρίαση του ΠΣ έγινε μια γενική κουβέντα και εκφράστηκε προβληματισμός για τη "νέα κατάσταση". Η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι πρέπει να μελετηθούν τα νέα δεδομένα και οι συνθήκες που δημιουργούνται από τη νέα κυβέρνηση, ενώ ο Σ. Κούβελας τόνισε ότι πρέπει να προβληθεί η ιδεολογία της ΝΔ, σε αντίθεση με την ιδεολογική σύγχυση του ΠΑΣΟΚ, να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί και να γίνει "άνοιγμα στο Κέντρο". Να μη δοθεί περίοδος χάριτος και να να συνεχιστεί η ίδια αντιπολιτευτική τακτική, ζήτησαν οι Γ. Σουφλιάς, Στ. Μάνος και Γ. Κεφαλογιάννης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήριξη και «συγκυβέρνηση» (2010-01-26 00:00:00.0)
Δημαγωγία - αντίδοτο στα αδιέξοδα (2002-07-31 00:00:00.0)
Ξέμεινε από... πολεμοφόδια (2001-07-24 00:00:00.0)
Μακρύς ο δρόμος για την εξουσία... (1999-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-07-09 00:00:00.0)
Εντείνεται η δημαγωγία (1995-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ