Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο Γ. Αδαμόπουλος "έκλεψε" την παράσταση

Την προσπάθεια εμφάνισης μιας επίπλαστης ομοψυχίας κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Εργασίας από τον απερχόμενο υπουργό Στ. Τζουμάκα στον νεοδιορισθέντα Β. Γιαννόπουλο,ματαίωσε η "έκρηξη" του απερχόμενου υφυπουργού Γ. Αδαμόπουλου,καθώς και οι δηλώσεις Γιαννόπουλου για "αποκατάσταση πραγμάτων" στο υπουργείο.

Ο απερχόμενος υφυπουργός, φανερά πικραμένος γιατί "κόπηκε" από το κυβερνητικό σχήμα, έκανε λόγο για "πολιτική ομηρία" του Κ. Σημίτη,"από το πολιτικό παρασκήνιο που αναπτύσσουν κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που φιγουράριζαν σε ολοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής, σαν πρωταγωνιστές των εξελίξεων", ενώ δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την πίστη του στον Α. Παπανδρέου,ευχαριστώντας τον που τον είχε συμπεριλάβει στα δυο τελευταία κυβερνητικά σχήματα...

Αντίθετα, τόσο ο απερχόμενος όσο και ο νυν υπουργός Εργασίας, έκρυψαν τα "μαχαίρια" και επιδόθηκαν σε φιλικές προσφωνήσεις (δεν έλειψαν βέβαια και οι ειρωνικές αιχμές κυρίως από πλευράς Γιαννόπουλου) και "συγχαρητήρια" ο ένας προς τον άλλο, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που όταν ο Στ. Τζουμάκας έκανε λόγο για "δυνατές σχέσεις με τον Γιαννόπουλο", να προκαλέσει τα γέλια όλων των παρευρισκομένων.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Β. Γιαννόπουλος, μετά την αποχώρηση του Σ. Τζουμάκα, εξέφρασε έμμεσα τη δυσφορία του για τις αλλαγές σε ΔΣ των Οργανισμών που εποπτεύει το υπουργείο και σημείωσε πως θα υπάρξει "επαναφορά πραγμάτων και προσώπων στο υπουργείο".Αν και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, η παρουσία του γνωστού από το "σκάνδαλο Μπολτσή", πρώην προέδρου του ΟΕΚ, Θ. Χανακούλα και κατά την τελετή και αργότερα, σηματοδότησε τι "επαναφορά" εννοούσε!

Επίσης, σημείωσε πως ο υφυπουργός Ν. Φαρμάκης θα αναλάβει τον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ ο υφυπουργός Λ. Κανελλόπουλος θα προϊσταται του Κοινωνικού Ταμείου και των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ