Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ε. Βενιζέλος: Δεν το ήθελα!

Σε κλίμα συναίνεσης και φιλοφρονήσεων έγινε χτες η "αλλαγή βάρδιας" στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Ποττάκης, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθεί, να βοηθήσει για την επιτυχία του έργου της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο νέος υπουργός Ε. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν στις επιλογές του η θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. "Θα πρέπει να σας ομολογήσω με κάθε ειλικρίνεια, είπε, ότι τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης δεν την επιδίωξα και δεν την ήθελα, αλλά ήταν μια θέση που δεν μπορούσα λογικώ και πολιτικώ τω τρόπω να αρνηθώ".

Ο Ε. Βενιζέλος εμφανίστηκε θιασώτης της ευρωπαϊκής πολιτικής. "Το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε, βαρύνεται και με ένα ολόκληρο τομέα της κοινοτικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Είναι προέχων ο ρόλος του στη διαχείριση της κοινής πολιτικής στον τομέα των εσωτερικών υποθέσεων και της Δικαιοσύνης, όπου σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και δευτερευόντως με το υπουργείο Εσωτερικών θα φροντίσουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας Ευρώπης των πολιτών, μιας Ευρώπης που σέβεται τις πολιτιστικές της προϋποθέσεις, οι οποίες απαιτούν θεσμικές εγγυήσεις".

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε "κομβικό σημείο" και "σταυρό του μαρτυρίου για τον υπουργό Δικαιοσύνης", όπου ο "ελεύθερος άνθρωπος" εγκλείεται σ' ένα μηχανισμό για να σωφρονιστεί και όχι σ' ένα "μηχανισμό εξόντωσης και εξαθλίωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ