Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η αγροτιά θα συρρικνωθεί

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας άλλαξε για άλλη μια φορά χτες, ωστόσο όμως η πολιτική υλοποίησης της αντιαγροτικής πολιτικής των Βρυξελλών και της συρρίκνωσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Αλλωστε, το ομολόγησε χτες με το δικό του τρόπο και ο νέος υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας,κατά την ομιλία του στη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου από τον προκάτοχό του Θ. Στάθη.Ο Στ. Τζουμάκας είπε πως ο αγροτικός πληθυσμός θα συρρικνωθεί και ένα μέρος του θα απομακρυνθεί από την αγροτική παραγωγή, με βάση την ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ. Κατά τ' άλλα στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, τόσο ο απερχόμενος υπουργός, όσο και υφυπουργοί Αλ. Δαμιανίδης και Αλ. Ακριβάκης κινήθηκαν στις ομιλίες τους στα γνωστά "τελετουργικά" πλαίσια, ενώ το ίδιο έκαναν και οι νέοι υφυπουργοί Αλ. Μπαλτάς και Απ. Φωτιάδης.

Πέρα από αυτά, ο νέος υπουργός Γεωργίας σε γραπτή δήλωσή του, την οποία διένειμε στη συνέχεια στον Τύπο, "οριοθετεί" κατ' αρχάς την πολιτική που θα ακολουθήσει με γενικόλογες στρατηγικές επιλογές, τονίζοντας πως η αγροτική πολιτική της χώρας μας δεν έχει το δικαίωμα να διαμορφώνεται ερήμην των διεθνών δεδομένων. Επί του πρακτέου, ο Στ. Τζουμάκας αναφέρει επίσης πως θα συνεχίσει την κυβερνητική δραστηριότητα για θέματα όπως: Το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, η πρόωρη συνταξιοδότηση, οι νέοι αγρότες, ο νόμος για τις ΑΣΟ, η ρύθμιση θεμάτων πολιτικής γης, το Εθνικό Κτηματολόγιο, η χρήση της ελληνικής γης και η διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων αγοράς γης από πραγματικούς αγρότες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ