Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
"Μπηχτές" και... αβρότητες

Με τις μάσκες της "συγκίνησης" και της... "καλής καρδιάς" εμφανίστηκαν χτες η νέα και η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο ...σταθερός υπουργός του υπερυπουργείου Α. Τσοχατζόπουλος έδωσε το κλίμα της "συγκίνησης", λέγοντας ότι για πρώτη φορά ορκίζεται κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Α. Παπανδρέου και φυσικά δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο του. Ανάμεσα στους πανηγυρικούς είπε επίσης, ότι οι ιστορικές εξελίξεις επηρεάζονται απ' ό,τι φάνηκε και από απρόβλεπτα γεγονότα όπως και από τα αντικειμενικά. Αδιευκρίνιστο παραμένει, αν εννοούσε μόνο την ασθένεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ή και τη μη εκλογή του ως διαδόχου πρωθυπουργού...

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Γ. Δασκαλάκης,εμφανώς κατηφής εξαιτίας του υποβιβασμού του δήλωσε ότι ελπίζει πως θα εκτιμηθεί η όποια προσπάθειά του για το θεσμό, "γιατί δώσαμε μάχη να φτάσει εδώ που είναι". Πρόσθεσε ότι "από το '74 που μπήκα στο ΠΑΣΟΚ έχω υπηρετήσει χωρίς διακρίσεις, υπολογισμούς και σκοπιμότητες, με μόνη φιλοδοξία όχι την κατάκτηση της καρέκλας", αλλά την προώθηση της πολιτικής του.

Ο νέοι υφυπουργοί Λ. Παπαδήμας και Γ. Μωραϊτης "ξεχείλισαν" από αβρότητα προς το πρόσωπο του Α. Τσοχατζόπουλου, ενώ ο απερχόμενος Χρ. Καστανίδης αρκέστηκε στις τυπικές "συντροφικές" ευγένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ