Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Β. ΜΠΟΥΤΑ
Κατευθυνόμενη ενέργεια ενάντια στους αγώνες

Πλήθος μαζικών φορέων καταδικάζουν την τρομοκρατική επιχείρηση των διώξεων των αγροτών και της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κομμουνιστή βουλευτή

Φουντώνουν μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις οργής και οι καταγγελίες μαζικών φορέων και παραγόντων του μαζικού λαϊκού κινήματος για την επιχείρηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα, επειδή συμπαραστάθηκε και πρωτοστάτησε στους μεγαλειώδεις αγροτικούς αγώνες. Επίσης, καταγγέλλεται η νέα προσπάθεια για καταδίκη, με βαρύτερες ποινές, των μελών της Πανθεσσαλικής, όπως μεθοδεύεται με την έφεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας Σταμάτη Κούβα στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας. Στη σειρά ανάλογων αποφάσεων διαμαρτυρίας μαζικών φορέων του Νομού Καρδίτσας και ευρύτερα σε ολόκληρη τη χώρα προστίθενται και οι παρακάτω:

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καλλιφωνίου καταδικάζει τις ενέργειες για άρση της ασυλίας του κομμουνιστή βουλευτή Β. Μπούτα και τις διώξεις κατά της Πανθεσσαλικής, που αποτελούν πρόκληση στα αισθήματα των αγωνιζόμενων αγροτών και μόνο αγανάκτηση και αγωνιστικότητα θα συναντήσουν, τονίζεται και προστίθεται: "Εμείς τους βουλευτές τους θέλουμε μπροστάρηδες στους αγώνες μας για καλύτερες μέρες. Να αγωνίζονται για τα δικά μας δίκαια αιτήματα και όχι να είναι υπόδουλοι στην ολιγαρχία του μεγάλου κεφαλαίου. Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να σταματήσει τη δίωξη κατά του Β. Μπούτα και των άλλων αγωνιζόμενων αγροτών. Να σταματήσει τη βιομηχανία δικών και να σκύψει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πολιτική της ΕΕ κλπ. Τα ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Γραμματικού Καρδίτσας θεωρούν πως είναι ενέργεια κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση η επιχείρηση δίωξης του Β. Μπούτα, όπως, άλλωστε, είναι και οι υπόλοιπες δίκες των αγροτών και της ΠΑΣΕ. Αλλά, υπογραμμίζεται, κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι με την τρομοκρατία που χρησιμοποιούν, γυρίζοντας μας πίσω δεκαετίες, θα σταματήσουν το λαϊκό κίνημα να αγωνίζεται, ώστε να ανατρέψει την αντιαγροτική - αντιεργατική πολιτική του "αριστερού... Μάαστριχτ"".

"Ο Β. Μπούτας διώκεται επειδή έκανε το καθήκον που του ανέθεσε ο καρδιτσιώτικος λαός. Δηλαδή να αφουγκράζεται τα προβλήματά του και να αγωνίζεται για τη λύση τους", επισημαίνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαμπερού Ν. Λυριτσής,ο οποίος καταδικάζει την ενέργεια άρσης της ασυλίας και ζητά από την κυβέρνηση "να σταματήσει αυτή τη δίωξη που προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού".

Η Ενιαία Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει τη βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων των γεωργών και των κτηνοτρόφων, τονίζοντας ότι οι διώξεις όσων αγωνίζονται μαζί με την πρόταση για άρση της ασυλίας του βουλευτή Β. Μπούτα έχουν στόχο την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, να μη "σηκώσει κεφάλι" στη σκληρή, αδίστακτη και αντιλαϊκή πολιτική που έρχεται.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων καλεί όλους τους οικοδόμους και γενικά τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να αντισταθούν σ' αυτά τα φαινόμενα των καιρών, όπως είναι οι δίκες και καταδίκες και η αίτηση για άρση της ασυλίας του Β. Μπούτα, που στόχο έχουν την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και κάθε μορφής πάλη των εργατών και των αγροτών.

Ακολούθως το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Βαγγέλη Μπούτα δεν είναι προσωπικό, αλλά απασχολεί όλους τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι θα εναντιωθούν σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που έχουν στόχο την τρομοκράτησή τους.

Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων "ΕΜΜ. Ν. ΚΑΖΗΣ" καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρακτική που ακολουθεί και την καλεί, αντί για αγροτοδικείο σήμερα και εργατοδικεία αύριο, να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργατών και των αγροτών και να μην καταφεύγει σε μέτρα καταστολής που θυμίζουν παλιότερες εποχές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι προβλέπεται από το νόμο (1998-03-01 00:00:00.0)
Δεν ξέρει τίποτα ο Ευ. Γιαννόπουλος! (1997-10-02 00:00:00.0)
Παραμένουν τα ερωτηματικά (1997-07-18 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης (1997-06-12 00:00:00.0)
Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος (1997-06-08 00:00:00.0)
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ενάντια στα αισθήματα του λαού (1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ