Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
των μεγάλων συμφερόντων

Αντίθετοι στη συζήτηση του νομοσχεδίου στα Θερινά Τμήματα της Βουλής η ΕΙΝΑΠ, που σήμερα πραγματοποιεί 6ωρη στάση εργασίας, και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας

Το νομοσχέδιο για την υγεία μόνο στις ανάγκες αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας δεν ανταποκρίνεται. Αντίθετα, μετατρέπει το ΕΣΥ σε πιστό υπηρέτη του ιδιωτικού κυκλώματος, που δρα στο χώρο της υγείας, τόνισε χτες, κατά την περιοδεία της σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και σε συναντήσεις της με μαζικούς φορείς της πόλης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, θα προσπαθήσει να μην έρθει προς συζήτηση στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο, που είναι το πιο σημαντικό της τελευταίας εικοσαετίας, γιατί περιλαμβάνει δραματικές αλλαγές, σε βάρος, τόσο των λειτουργών, όσο και των χρηστών της υγείας.

Στο μεταξύ, η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει το νομοσχέδιο με "συνοπτικές διαδικασίες" στα Θερινά Τμήματα της Βουλής διογκώνει το κύμα των αντιδράσεων. Σήμερα, η ΕΙΝΑΠ κάνει εξάωρη στάση εργασίας (8 πμ - 2 μμ) και στη γενική συνέλευση, στο νοσοκομείο "Σωτηρία", οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα αποφασίσουν για την παραπέρα στάση τους. Την αντίθεσή του να ψηφιστεί στα Θερινά Τμήματα της Βουλής εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και απαιτεί να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια του Σώματος.

Οι αντιδράσεις στην "ανθυγιεινή" πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνονται με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ενάντια στις "φαρμακερές" αποφάσεις της στον τομέα του φαρμάκου, που πλήττουν ασφαλισμένους, συνταξιούχους και φαρμακοποιούς.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ