Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, γιατί δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα το 15ήμερο του Ιούνη. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή, η οποία ευθύνεται για την καθυστέρηση όχι μόνο του 15νθήμερου, αλλά και υπερωριών, εξόδων κίνησης, αναδρομικών, όπως επίσης και της παροχής ρούχων και ειδών υγιεινής και ασφάλειας.

Τελικά, χτες το μεσημέρι κατατέθηκαν στα ταμεία του Δήμου τα χρήματα για την πληρωμή του 15ήμερου των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων. Οι περίπου 700 έκτακτοι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι για έκτο μήνα. Το πρόβλημα στο Δήμο του Πειραιά είναι μεγάλο, καθώς η δημοτική αρχή, την ίδια στιγμή που ξοδεύει ανυπολόγιστα χρήματα σε διάφορους εργολάβους, δεν καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων, δίνοντάς τους μόνο κατά καιρούς κάποιες μικρές προκαταβολές, κρατώντας τους σε εργασιακή ομηρία.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων σε χθεσινή ανακοίνωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει δικαιολογία για τη μη καταβολή των μισθών τους, καθώς τα έσοδα του Δήμου είναι τεράστια. Καταγγέλλουν ακόμα ότι η δημοτική αρχή βρίσκει καθημερινά πολλά εκατομμύρια, για να πληρώνει διάφορους εργολάβους."Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να σταματήσουν οι υπέρογκες σπατάλες αδικαιολόγητου χαρακτήρα. Φτάσαμε σε τραγικό σημείο να λειτουργούμε ως εργαζόμενοι καιυπηρεσίες με μέσα πρωτόγονα και ανεπαρκέστατα. Οι διάφορες λειτουργικές ελλείψεις στο Δήμο έχουν ακουμπήσει όλους μας, με συνέπεια το έργο μας ούτε να φαίνεται ούτε να έχει αποτελέσματα", τονίζουν στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι. Υπογραμμίζουν ακόμη ότι "ο Δήμος Πειραιά ζει κρίσιμες ώρες" και ότι οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, αλλά πραγματικά προσπαθούν να προσφέρουν. Καλούν, τέλος, όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν ενάντια στην πολιτική της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ