Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε δίκη σύρεται ο πρόεδρος της ΠΟΣ

Δικάζεται την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιούνη 1997, στο Τέταρτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Σωτ. Ραυτόπουλος,αναπληρωτής πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και απειλή.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΠΟΣ, χαρακτηρίζει "βαριά" την κατηγορία και επισημαίνει ότι αυτή είναι η απάντηση των Αστυνομικών Αρχών στην αυτονόητη ευαισθησία και υπευθυνότητα του συνδικαλιστή να διαμαρτυρηθεί για τη "βάναυση συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών οργάνων απέναντι σε Αλβανούς λαθρομετανάστες", στις 25 Αυγούστου 1994.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ, ο Σ. Ραυτόπουλος θεώρησε υποχρέωσή του να καταγγείλει τη συμπεριφορά αυτή στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αλλά η διοίκηση του Τμήματος, αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες του, τον συνέλαβε και με "σωρεία ψευδών και κατασκευασμένων κατηγοριών τον οδήγησε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη με τις παραπάνω κατηγορίες".

Η ΠΟΣ ζητά από τα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους προς το δικαζόμενο συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ