Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ιός του χασίς - η μαστούρα της προόδου

Οι Τ. Κωστόπουλος, Δ. Τρίμης και οι αφοί Ψαρρά, φορείς του ιού της μαστούρας και της αποβλάκωσης στο κυριακάτικο "Εψιλον". Στο λιβελογράφημά τους για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ αναπαράγουν την προτροπή στη νεολαία να μαστουριάζει και ας της φυλακίζουν το μυαλό και την καρδιά.

"Κάτι πουριτανοί, ηθικολόγοι του προηγούμενου αιώνα σαν τους κομμουνιστές ύψωσαν ανένδοτο αγώνα κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, που δεν μπορεί κανένας νέος, του 21ου αιώνα ν' ακολουθήσει".

Το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά το αναγάγουν σε "χάιδεμα των συντηρητικών αυτιών μιας κοινωνίας που είναι έτοιμη να κλείσει τα παιδιά της στη φυλακή, στο μοναστήρι και - στην καλύτερη περίπτωση (σ. σ. ευχαριστούμε) - στην ΚΝΕ, όχι για να λύσει το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά για να πάψει να βλέπει τις συνέπειες της μακρόχρονης κατασταλτικής πολιτικής".

Αντίθετα οι απόψεις του κ. Παπανδρέου χρειάζονται τόλμη για να τις πεις, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ είναι επαναστατικές και αντιαμερικανικές μια και όλη η συντήρηση με κυρίαρχες τις ΗΠΑ, προωθεί την καταστολή.

***

Συνεπώς, η εκστρατεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι προσπάθεια ευρύτερων συμμαχιών για την αύξηση της επιρροής στην κοινωνία. Αλλωστε, ούτε ο σοσιαλισμός μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα των ναρκωτικών (;) και άρα δεν είναι πρόβλημα που γεννά το σάπισμα μιας ξεπερασμένης ιστορικά κοινωνίας, αλλά μια ασθένεια που δεν μπορεί να γιατρευτεί και πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε μ' αυτήν. Αυτή είναι ουσία των όσων λέγονται στο πολυσέλιδο αφιέρωμα του "Εψιλον".

Η εμπάθεια και ο αντικομμουνισμός δεν κρύβονται - άλλωστε το έχουν δείξει και στο παρελθόν. Δεν κρύβεται, όμως, ο φόβος που αισθάνονται αυτοί που προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία και τα τεράστια υπερκέρδη των αφεντικών τους.

***

Γι' αυτό θέλουν να πνίξουν τη ζωντάνια και το δυναμισμό της νέας γενιάς σε ψεύτικους παραδείσους. Θέλουν τους νέους αποβλακωμένους, εύκολα υποτασσόμενους στη σάπια κοινωνία τους. Θέλουν να ονειρευόμαστε με τη βοήθεια ουσιών, αναζητώντας ψεύτικους παραδείσους. Μην τυχόν και κατά λάθος οδηγηθούμε στην αμφισβήτηση και την επιλογή της ανατροπής του απάνθρωπου συστήματος της εκμετάλλευσης.

Η σθεναρή και αταλάντευτη στάση των νέων κομμουνιστών σηκώνει θύελλα αντιδράσεων των δήθεν εκσυγχρονιστών.

Γιατί τους φοβίζει όταν τα όνειρα των νέων αναζητούν τους δρόμους της συλλογικής δράσης και δημιουργίας για να εκφραστούν και να υλοποιηθούν.

Και η ΚΝΕ είναι η μόνη σήμερα οργάνωση που μπορεί να εκφράζει τις ανάγκες και τις αναζητήσεις των νέων για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και κάθε είδους εξαρτήσεις και υποκατάστατα, καλώντας τους νέους να χαλάσουν τα σχέδια των φορέων του ιού της αποχαύνωσης.

Λ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στη νέα γενιά να ενισχύσει το ΚΚΕ(2019-06-28 00:00:00.0)
Με αφορμή την εκδήλωση στο Σύνταγμα για τη διάδοση των ναρκωτικών(2015-05-08 00:00:00.0)
Μη «ναρκώνεις» το μυαλό και τη ζωή σου! Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!(2013-02-12 00:00:00.0)
Μη «ναρκώνεις» το μυαλό και τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά(2012-01-24 00:00:00.0)
Να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής που μας αξίζει(2011-12-14 00:00:00.0)
Χρειάζονται θετικά και αγωνιστικά πρότυπα(1996-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ