Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Αναγκαίος ο νέος φορέας προστασίας

Η ανάγκη για τη σύσταση ενός νέου φορέα διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου ήταν το κοινό σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Συνεδρίου για την προστασία και ανάπτυξη του Αμβρακικού, που πραγματοποιήθηκε στην Αρτα.

Στο νέο φορέα, που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα ιδιωτική "Εταιρεία Ανάπτυξης του Αμβρακικού" (ΕΤΑΝΑΜ), θα πρέπει να συμμετέχει το Δημόσιο και κοινωνικοί φορείς, με σκοπό την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων, με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και τις απαιτήσεις τους σε χρήμα.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου χωροταξικού σχεδίου των τριών νομών (Αρτας, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανίας), η θεσμοθέτηση ζωνών προστασίας του κόλπου, η ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η εγκατάσταση μόνιμου συστήματος διαρκούς και αυτόματου ελέγχου για τον περιορισμό της ρύπανσης του Αμβρακικού. Στο συνέδριο έγινε ακόμα λόγος για την ίδρυση από το υπουργείο Παιδείας "Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" στον Αμβρακικό, σε χώρο που θα αποφασιστεί από τους τοπικούς φορείς, με βάση σαφή κριτήρια καταλληλότητας. Τέλος, τονίστηκαν τα πρακτικά προβλήματα εφαρμογής μελετών στη χώρα μας και προτάθηκε αντίστοιχα συνέδρια να οργανώνονται στο μέλλον με βάση θεματικές ενότητες και με προσυνεδριακές συναντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ