Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζει αύριο το Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Αύριο ξεκινά το 8ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ, το οποίο θα εκλέξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία και θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για τα επόμενα δύο χρόνια. Η σημασία του συνεδρίου αυτού για το χώρο της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα αρχίσει να εφαρμόζει όλα της τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και απέναντί της πρέπει να έχει μια Ομοσπονδία καθηγητών με αγωνιστικό προσανατολισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπροσώπηση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποχτά ιδιαίτερη σημασία, αφού μια αγωνιστική φωνή στο νέο ΔΣ θα κάνει δύσκολο το έργο των συναινετικών δυνάμεων - οι οποίες θα έχουν και πάλι την πλειοψηφία - και θα δώσει άλλον "αέρα" στη δράση των ανυπόταχτων καθηγητών.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών, με ενισχυμένες τις δυνάμεις της κατέρχεται σε αυτό το συνέδριο και φαίνεται ότι ο στόχος της να εκπροσωπηθεί στο νέο ΔΣ, είναι εφικτός.

Πάντως, ακόμα και το πρόγραμμα του συνεδρίου, είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν λιγότερη συζήτηση πάνω στα καίρια ζητήματα της εκπαίδευσης, αφού οι εργασίες του θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες (το προηγούμενο ήταν πενθήμερο) και εξαιρουμένων της πρώτης και της τελευταίας μέρας (πανηγυρική συνεδρίαση και αρχαιρεσίες αντίστοιχα) απομένουν δύο μέρες όπου οι 330 περίπου αντιπρόσωποι θα πάρουν το λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ