Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Συνεχίζουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν ενωμένοι να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ενιαία δημόσια προσχολική αγωγή, είναι οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ). Στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος οι τέσσερις σύλλογοι εργαζομένων στους ΚΠΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Διαχειριστών, Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικού Βοηθητικού Προσωπικού) παραβρέθηκαν βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι Δημοτικών Συμβουλίων και συνδικαλιστικών φορέων. Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης απέστειλαν σύλλογοι γονέων των ΚΠΣ, Δημοτικά Συμβούλια και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Από το ΚΚΕ παραβρέθηκε ο βουλευτής Αχ. Κανταρτζής,που χαιρέτισε τη συγκέντρωση των εργαζομένων. "Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταφορά των σταθμών στους δήμους, έχουν ως στόχο στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών, αφού παράλληλα δε μεταβιβάζονται και τα κονδύλια για την ομαλή λειτουργία των σταθμών. Η κυβέρνηση χτυπά και τις εργασιακές σχέσεις με την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων", τόνισε. Ο Αχ. Κανταρτζής επισήμανε ότι η πρόνοια και η κοινωνική μέριμνα πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους και κάλεσε τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να βάλουν φραγμό στα σχέδια που προωθούνται.

Στη συνέχεια τη συγκέντρωση χαιρέτισε η βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Β. Αράπη - Καραγιάννη.Τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να σκύψει στην εργαζόμενη μητέρα. Από το Δήμο Πετρούπολης χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Α. Φύτα.Διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο: Η μεταφορά των σταθμών πρέπει να γίνει μόνο με συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της διάθεσης των αντίστοιχων πόρων. Να παραμείνει το προσωπικό των σταθμών στο ίδιο υπηρεσιακό καθεστώς και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις. Να διασφαλιστεί η ενιαία δωρεάν προσχολική αγωγή. Να ιδρυθούν νέοι ΚΠΣ σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Ακόμη τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Θ. Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Η. Μπανάκος μέλος του ΔΣ του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων και ο Γ. Θεοδωράτος,δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγίων Αναργύρων από την παράταξη Δημοτική Αναγέννηση. Η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πετραλιά εξέφρασε με ανακοίνωση τη συμπαράστασή της στους αγώνες των εργαζομένων.

Στις 14 Απρίλη οι εργαζόμενοι θα κάνουν 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση (ώρα 11 π.μ.) στην πλατεία Βάθης και πορεία στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Στις 16 Απρίλη διοργανώνουν συλλαλητήριο, ώρα 5.30 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ