Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Συνένοχη η πολιτική πρακτική για τα αυθαίρετα

Την πολιτική της ανοχής και της υπόθαλψης παραγωγής αυθαιρέτων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, καταδικάζει σε χτεσινή επιστολή της προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ), με αφορμή τις πρόσφατες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στην Ηλεία και την Αχαϊα.

Η Ενωση επισημαίνει στην επιστολή της ότι οι πρακτικές αυτές "ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να εφαρμόζονται και σήμερα, με αποτέλεσμα να πολεοδομούν οι μεσίτες και οι εργολάβοι αυθαιρέτων, να εξαπατώνται οι πολίτες με συνέπεια να εναποθέτουν ελπίδες, κόπους και οικονομίες ζωής σε αυθαίρετα, με επικείμενο κίνδυνο την κατεδάφισή τους ή την καταβολή υπέρογκων προστίμων ανέγερσης και διατήρησης".

Παράλληλα, ο ΣΑΔΑΣ καλεί τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να αναθεωρήσουν τις λαθεμένες πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα και να ενισχύσουν με κάθε μέσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο έργο της πρόληψης και καταστολής της αυθαίρετης δόμησης. "Επιτέλους, πρέπει οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς να προγραμματίσουν μελέτες χωροθέτησης περιοχών πρώτης και δεύτερης κατοικίας, όχι μόνο ακολουθώντας την αυθαίρετη δόμηση, αλλά επιλέγοντας τις κατάλληλες μεθόδους, ώστε να πολεοδομούν οι αρμόδιοι αρχιτέκτονες πολεοδόμοι και όχι οι καταπατητές, οι μεσίτες και οι εργολάβοι αυθαιρέτων", καταλήγει η επιστολή των αρχιτεκτόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ