Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ομογένεια κατηγορεί τον πρόξενο στη Στουτγάρδη

Αναστάτωση επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην ομογένεια της Στουτγάρδης στη Γερμανία, εξαιτίας της συμπεριφοράς του Ελληνα γενικού προξένου, Μερκούριου Καραφωτιά.Ο πρόξενος κατηγορείται από την ελληνική κοινότητα για "διακρίσεις και αδιαφανείς επιλογές", ενώ ήδη πολλοί φορείς του ελληνισμού - Σύλλογος Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Ηπειρωτών, Ελληνες Εστιάτορες κλπ. - έχουν εκφράσει δημόσια, με ανακοινώσεις τους, τη δυσφορία τους για τη στάση του Μ. Καραφωτιά.

Μετά το επείγον έγγραφο που έστειλε η ελληνική κοινότητα, στις 11/11/96, στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου τονιζόταν πως "οι πράξεις του Μ. Καραφωτιά δεν προάγουν την ενότητα του Ελληνισμού, δεν ωφελούν κανέναν και προπαντός δεν αποτελούν πολιτική εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας", ακολούθησε σωρεία εγγράφων από φορείς, όπου καταγγέλλονται διάφορες ενέργειες του Ελληνα γενικού προξένου.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνες εκπαιδευτικοί στη Στουτγάρδη κατηγορούν τον Μ. Καραφωτιά πως δηλώνει ξεκάθαρα προς όλους τους εκπαιδευτικούς να μην ασχολούνται με τον συνδικαλισμό, αφού "είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι και τίποτα άλλο, γι' αυτό πρέπει να ασχολούνται μόνο με το σχολικό πρόγραμμα". Ανάλογα παράπονα έχει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών, που καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Ελληνα πρόξενου. Ο Μ. Καραφωτιάς αρνήθηκε να ακούσει την αντιπροσωπεία του Συλλόγου και κυριολεκτικά τους πέταξε έξω απ' το γραφείο του... Καταγγελίες υπάρχουν και απ' τους Ελληνες Εστιάτορες της Στουτγάρδης, αλλά και απ' τη "Δημοκρατική Ενότητα Λούτβικσμπουργκ", που καταγγέλλουν τον Ελληνα πρόξενο για τη φασιστική συμπεριφορά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ