Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ
Εφταιγε το θύμα, ισχυρίστηκε ο αρχιφύλακας

Το παρ' ολίγο θύμα παρέστησε χτες στην απολογία του ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αθήνας ο αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ Ευάγγελος Λαγογιάννης,που σκότωσε εν ψυχρώ με το υπηρεσιακό του πιστόλι τον 28χρονο κιθαρίστα Θοδωρή Γιάκα στις 10 - 1 - 94 σ' ένα δρόμο του Μοσχάτου. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, προσπάθησε να πείσει τους τακτικούς δικαστές και ενόρκους ότι αν δεν πυροβολούσε θανάσιμα τον νεαρό μουσικό, θα... έπεφτε νεκρός από το "δικό του μαχαίρι", που τάχα "τράβηξε" από το "ζωνάρι" του και όταν "ήρθαν στα χέρια" τού ξέφυγε και "βρέθηκε" αργότερα κοντά στο άψυχο σώμα του από τον αστυνομικό Γ. Σταυρόπουλο... Στις επίμονες όμως ερωτήσεις της έδρας πώς ήταν δυνατόν να κρέμεται στη ζώνη του Θοδωρή ένα πριονωτό μαχαίρι μήκους 25 εκατοστών χωρίς θηκάρι και να μην τον τραυματίσει, τη στιγμή μάλιστα που έτρεχε να σωθεί κυνηγημένος από τον οπλισμένο δράστη, ο τελευταίος δε βρήκε τίποτα να πει.

Κατά τα άλλα, ισχυρίστηκε ότι εντόπισε τον νεαρό μουσικό στην οδό Κηφισού και Καραϊσκάκη, μετά από σήμα της υπηρεσίας του, σύμφωνα με το οποίο "κινούνταν ύποπτα κάποιο άτομο στο ποτάμι". Στην αρχή τού έδειξε ταυτότητα. Εν συνεχεία τον καταδίωξε, όταν τράπηκε σε φυγή. Χρήση του όπλου του έκανε πέντε φορές: μία έριξε για εκφοβισμό, δύο χαμηλά (στα πόδια) και άλλες δύο στο πάνω μέρος του σώματος του Θ. Γιάκα από απόσταση ενός μέτρου... Κι έπειτα από τόσες σφαίρες που είχε "φάει" ο 28χρονος, πιάστηκαν - είπε ο ψυχρός εκτελεστής του - στα χέρια και τότε του "έπεσε το μαχαίρι", αλλά... "εξακολουθούσε να χτυπά με κλοτσιές και γροθιές" το φονιά του! Τελικά, έτρεξαν προς βοήθεια άλλοι δύο αστυνομικοί, έπεσαν μαζί με τον Λαγογιάννη πάνω στον Θοδωρή, τον έριξαν κάτω, του φόρεσαν ένα ζευγάρι χειροπέδες και μόνο τότε κατάφεραν να τον... ακινητοποιήσουν!!! Μα ποιος ήταν, τέλος πάντων; Ο... Ρομποκόπ;

Ασφαλώς, το κακοφτιαγμένο αυτό σενάριο της Αστυνομίας, όπως ακούστηκε από τα χείλη του κατηγορούμενου αρχιφύλακά της, δεν πείθει κανένα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεύθερος, παρά την καταδίκη του (1997-04-18 00:00:00.0)
Ενοχή για αμέλεια, πρότεινε ο εισαγγελέας... (1997-04-16 00:00:00.0)
Καταρρέει ο ισχυρισμός για το μαχαίρι (1997-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ