Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν να φτάσει ο δρόμος στην Αρτοτίνα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συμπεριλάβει στην υπό σύνταξη μελέτη του δρόμου "Σπερχειάδα - Γαρδίκι - Γραμμένη Οξυά" και το τμήμα "Γραμμένη Οξυά - Αρτοτίνα", απευθύνει το Συμβούλιο Περιοχής της 9ης Εδαφικής Περιφέρειας Ν. Φωκίδας.

Το τμήμα αυτό θεωρείται από το ΣΠ ζωτικής σημασίας (σε αντίθετη περίπτωση διασπάται το ενιαίο του οδικού άξονα) αφού εξυπηρετούνται αρκετές κοινότητες του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και χιλιάδες επισκέπτες - τουρίστες, τόσο για τον ιστορικό χώρο της Ι. Μ. Προδρόμου Αρτοτίνας, όπου βρίσκεται και το διατηρητέο κελί του Αθανάσιου Διάκου, όσο και για το ορειβατικό καταφύγιο της Οξυάς και το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που διασχίζει την περιοχή.

Ενόψει δε της υλοποίησης του έργου "Ανάπτυξη Ορεινών όγκων Ν. Φωκίδας", σημειώνει το ΣΠ, στο οποίο η περιοχή Βαρδουσίων κατέχει την πρώτη θέση, ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα έχει καθοριστικό ρόλο στη βιωσιμότητα των αναπτυσσόμενων δραστηριοτήτων του έργου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το ΣΠ ζητάει την επανεξέταση του θέματος με βάση αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια και την ένταξή του στην υπό σύνταξη μελέτη, άλλως επισημαίνεται "η παράλειψή του μέχρι τώρα, έχει δημιουργήσει στους κατοίκους πολλά ερωτηματικά και αρκετές υποψίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ