Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα το διήμερο κατά των ναρκωτικών

Την οργανώνει το ΕΣΥΝ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Αρχίζει σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) το Διήμερο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), που είναι υπό την αιγίδα του δημάρχου Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου.

Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 5 μ. μ. στην αίθουσα Τρίτση και θα συνεχιστούν αύριο, ώρα 9 π. μ. Θέμα του διημέρου είναι: "Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών. Συζητάμε και διεκδικούμε μια ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος απέναντι στη λογική της παραπλάνησης και του συμβιβασμού".

Την πρώτη μέρα υπάρχουν δυο κύκλοι εργασιών:

Στον Α Κύκλο συντονίστρια είναι η Ελένη Ζαφειρίου,γραμματέας του ΕΣΥΝ και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνίδων Νομικών. Εισηγητής θα είναι ο Βασίλης Μάνος,παιδίατρος, πρόεδρος του ΕΣΥΝ.

Θα γίνουν ακόμα οι εξής ομιλίες: "Η στροφή των νέων στις ουσίες. Ενα φαινόμενο κρίσης" από την Κατερίνα Μάτσα,ψυχίατρο και διευθύντρια της Θεραπευτικής Μονάδας Απεξάρτησης "18 Ανω" του Ψυχιατρείου Αττικής.

"Ευρωπαϊκές πόλεις κατά των ναρκωτικών (ECAD)" από τον Γιάννη Πιερρουτσάκον αντιδήμαρχο των Αθηναίων, παιδίατρο.

Στο Β Κύκλο συντονίστρια είναι η Κ. Μάτσα και θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις: "Η νεολαία στη δίνη των ναρκωτικών" από την Ζέτα Κωνσταντινίδου,ειδικευόμενη σχολική ψυχολόγο, μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ.

"Είναι "αθώο" και "ακίνδυνο" το χασίς" από τον Αθανάσιο Αβραμίδη,επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθήνας, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

"Ρόλος και Συμβολή της θεραπείας στην αντιμετώπιση του προβλήματος" από τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο,κοινωνιολόγο, διευθυντή του ΚΕΘΕΑ.

Εκδήλωση στο Χαλάνδρι

Οι οργανώσεις Χαλανδρίου της ΚΝΕ με τη συμμετοχή της Θεραπευτικής Κοινότητας "18 Ανω" και του ΕΣΥΝ οργανώνουν την Κυριακή εκδήλωση στο παλιό Δημαρχείο του Χαλανδρίου, ώρα 6 μ. μ. Στην εκδήλωση θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας του "18 Ανω".

Σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις του Χαλανδρίου επισημαίνουν πως η αποποινικοποίηση της χρήσης δεν είναι παρά η νομιμοποίηση της χειραγώγησης των ανθρώπων και της υπόταξης των συνειδήσεων. "Εμείς, συνεχίζει η ανακοίνωση, απαιτούμε τη λύση των προβλημάτων στη μόρφωση, τη δουλιά, την εξάλειψη της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, της καταπίεσης. Διεκδικούμε τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης, ενημέρωσης και προαιρετικής αποτοξίνωσης σε κάθε πόλη". Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Προτείνουμε το δρόμο της συλλογικής δράσης και του αγώνα για την καταπολέμηση των αιτιών που οδηγούν τη νεολαία στα ναρκωτικά, τον αγώνα για καλύτερη ζωή για την ανατροπή του σημερινού συστήματος, για το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ