Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λιμνάζουν τα προβλήματα του Κορυδαλλού

Ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση, για τα προβλήματα της πόλης και την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή συνδιοίκηση του δήμου, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα η "Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού"

Την ώρα που η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι και η τρομοκρατία οργιάζουν, ο Δήμος Κορυδαλλού κάνει ό,τι μπορεί για να θολώσει τα νερά, περιβεβλημένος με τον εκσυγχρονιστικό μανδύα του... κοινωνικού διαλόγου.

Η διοίκηση του δημάρχου Στ. Χρήστου,όπως αποδεικνύεται στην πορεία της δημοτικής της θητείας, όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα της κυβερνητικής πολιτικής και των κατά τόπους εκφραστών της, κυβερνητικών δημάρχων και άλλων, αντίθετα πρωτοστατεί στο χορό των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, για να μπορεί χωρίς αντιδράσεις να προωθήσει την αντιδημοτική πολιτική της.

Χτες για μια ακόμη φορά η "Δημοκρατική Ενότητα" και ο πρώην δήμαρχος Ν. Θεμελής κατήγγειλαν την πολιτεία της συνδιοίκησης υπό τον Στ. Χρήστου και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε μια πόλη μάλιστα, της οποίας οι αγωνιστικές παραδόσεις κατοίκων και δήμου αποτελούν την ιστορική της παρακαταθήκη και την προϋπόθεση της όποιας ανάπτυξης και εξέλιξής της.

Πιστή σ' αυτές τις αρχές, στα πλαίσια της επαφής με τους δημότες και της ενημέρωσής τους για τα προβλήματα της πόλης και την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου, η "Δημοκρατική Ενότητα" διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Απρίλη στις 6.30 το απόγευμα ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση στον κινηματογράφο "Παράδεισος" με ομιλητή τον Ν. Θεμελή.

Στη χτεσινή καταγγελία της η δημοτική κίνηση υπενθυμίζει ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει γίνει προπύργιο αντιδημοκρατικών διαδικασιών, αδιαφάνειας, ρουσφετολογικών προσλήψεων, τρομοκρατικών μεθόδων, περιθωριοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων.

"Το τελευταίο διάστημα, σημειώνεται χαρακτηριστικά, προβάλλεται ολοένα και περισσότερο από την κυβέρνηση - και όχι μόνο - η έναρξη "εθνικών", "κοινωνικών" διαλόγων για να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να εγκλωβίσουν το λαό και τους φορείς του, να μας κάνουν συμμέτοχους στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν. Η νέα αυτή πρακτική - υπογραμμίζεται - απλώνεται και προς τα κάτω, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Στο... πλαίσιο αυτού του διαλόγου, υπενθυμίζει η "Δημοκρατική Ενότητα", η διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού αρνήθηκε να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σειρά κρίσιμων για την πόλη θεμάτων, όπως το Ασυλο, το Εμπορικό Κέντρο, τη δημοτική συγκοινωνία, το κλείσιμο του 18ου Δημοτικού Σχολείου, τη χρηματοδότηση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή της Ποταμού με κονδύλια του δήμου, την έκδοση της εφημερίδας το "ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ", που στοιχίζει μερικά εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του δήμου. Και δεν είναι μόνον αυτά.

Η "Δημοκρατική Ενότητα" δεν είναι διατεθειμένη να συμμετέχει σ' έναν προκατασκευασμένο διάλογο, που εκ των πραγμάτων αποτελεί φιάσκο. Ο διαρκής μονόλογος δεν μπορεί να βαφτιστεί διάλογος, πολύ περισσότερο όταν γίνεται για να περιορίσει αντιδράσεις και να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα. Καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης να εκφράσουν την αντίθεσή τους σ' αυτή την πρακτική, καθώς "μόνο η άνοδος των αγώνων τους και της συμμετοχής τους στα κοινά, με την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, απ' όπου κι αν προέρχεται, με την υπεράσπιση των κατακτήσεών τους και τη διεκδίκηση νέων, θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ