Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πανελλαδικό "παρών" για το μέλλον τους

Δυναμικό "παρών" έδωσαν χτες εκπρόσωποι 25 νυχτερινών σχολείων από όλη την Αθήνα, που μαζικά διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας λύσεις για τη νυχτερινή εκπαίδευση, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Καλαμάτα και Βόλο.

Με αιχμή των αιτημάτων τους τη διασφάλιση των αναβολών για τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων, που φεύγουν στη μέση της χρονιάς, με νομοθετική ρύθμιση, αλλά και με αιτήματα ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, για την επαγγελματική κατοχύρωση και ανάπτυξη των ειδικοτήτων στα ΤΕΛ και τις ΤΕΣ, προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος και του χρόνου επιδότησης, 6ωρη εργασία με αποδοχές 8ωρου, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων συγκεντρώθηκαν στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωματείων Λογιστών, του Συνδικάτου Μετάλλου "Προμηθέας", Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Χρ. Κατσιώτης.Η Ν. Πίττακα,εκπρόσωπος του Συντονιστικού Νυχτερινών Αθήνας, κάλεσε τους μαθητές να χτίσουν την ενότητα και να διεκδικήσουν λύσεις στα αιτήματά τους κόντρα στην απάθεια και το συμβιβασμό. "Για να καλυτετέψουν τα πράγματα ιδιαίτερα σ' εμάς που η αντιλαϊκή πολιτική μάς χτυπά, η λύση είναι ο ενωμένος αγώνας", τόνισε.

Στη συνέχεια ο Χρ. Κατσιώτης χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση είπε: "Εσείς που ζείτε τα προβλήματα της εκπαίδευσης, τη λιτότητα, την επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματά σας, καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι μόνο μέσα από τον αγώνα θα τα καταφέρετε. Η κυβέρνηση μάς λέει μέσα από τον κοινωνικό διάλογο να συμβάλουμε κι εμείς στην αποδιάρθρωση των εργασιακών κατακτήσεων. Σε τέτοιο διάλογο εμείς λέμε "όχι"", τόνισε.

Στη συνέχεια οι μαθητές πορεύτηκαν μέσω της οδού Ακαδημίας στο υπουργείο Παιδείας φωνάζοντας τα συνθήματα: "Είμαστε εργαζόμενοι που πάνε στα σχολεία γι' αυτό και απαιτούμε δωρεάν παιδεία", "Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, είναι αυτά που κλέβουν τα αφεντικά", "Εμείς ζητάμε μόρφωση, δουλιά κι αυτοί απ' τα σχολεία μας στέλνουν στη σκοπιά".

Οι μαθητές γύρω στις 9.30, έφτασαν στο υπουργείο φωνάζοντας το σύνθημα "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας είναι της ΕΟΚ και της ολιγαρχίας". Για μια ακόμα φορά δεν τους περίμενε κανένας, όμως οι μαθητές δήλωναν αποφασισμένοι να αποσπάσουν από την ηγεσία του υπουργείου δεσμεύσεις για λύσεις. Ετσι, πορεύτηκαν προς τη Βουλή με στόχο να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ