Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο

Η ελλιπής παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Τρίπολης διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο του Γ. Νάνου,στελέχους της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών" (ΔΕΥ) και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ.

Στη συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, τονίστηκε η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, τεχνολογικού εξοπλισμού και οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Ειδικότερα, στο χώρο των πλυντηρίων, απασχολούνται δέκα άτομα. Πριν λίγο καιρό, ήταν 18 εργαζόμενοι, αλλά η διοίκηση προχώρησε σε μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλους χώρους του νοσοκομείου και ο αριθμός μειώθηκε. Ακόμη, στην Αιμοδοσία υπάρχει μόνον ένας γιατρός μόνιμος, δεν υπάρχει κλιματισμός κι ας είναι ένας χώρος όπου γίνεται χρήση ευαίσθητων υλικών.

Οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, διαπιστώθηκε ότι είναι ανενημέρωτοι για τις επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας και τις επιπτώσεις που θα έχουν σε εργαζόμενους και ασθενείς. Η επιθυμία τους να ενημερωθούν ήταν έντονη, αλλά και η δυσφορία τους με την αδράνεια του σωματείου εργαζομένων. Η ΔΕΥ κάλεσε τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την πάλη τους, ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε ότι η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια δίνουν έδαφος στην κυβέρνηση για την επιδείνωση της κατάστασης στους χώρους εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ