Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν σήμερα οι ταχυδρόμοι

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του Νομού Αττικής, στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και περιθωριοποίηση του δημόσιου ταχυδρομείου. Σήμερα κάνουν τη δεύτερη 24ωρη απεργία και το ίδιο θα επαναλάβουν στις 4-5 Ιούνη, ύστερα από την άρνηση κυβέρνησης και διοίκησης των ΕΛΤΑ να αντιμετωπίσουν στην πράξη τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Οργανισμό.

"Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αφού η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες αιχμής έχει σαν συνέπεια την κακή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων", επισημαίνει το Σωματείο Ταχυδρόμων και προσθέτει: Ολες οι διοικήσεις "αδυνατούν" να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανισοκατανομής του προσωπικού, ανταποκρινόμενοι όχι στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και της αποστολής των ΕΛΤΑ, αλλά στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του ρουσφετιού.

Και ενώ τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν κάτω από το βάρος της κακοδιαχείρισης και των ελλειμμάτων, γεγονός που πριμοδοτεί τη δραστηριότητα των ιδιωτικών εταιριών του κλάδου, το πρόγραμμα για τον "εκσυγχρονισμό" τους, στο οποίο η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Πληροφορίες φέρουν τα αρμόδια όργανα της ΕΕ να μη δίνουν το "πράσινο φως" στην εκταμίευση των 36 δισ. δραχμών, αν πρώτα δεν αντιμετωπιστεί το θέμα του συμβούλου ανάπτυξης. Στις επόμενες μέρες, για το πρόβλημα αυτό ο γγ Επικοινωνιών Χ. Ιωαννίδης θα έχει συνάντηση με στελέχη της 16ης Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ