Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας των αγροτών αφορά όλο το λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η ελληνική κυβέρνηση με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδεικνύει ότι τα μόνα όπλα που έχει να αντιτάξει στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς μας είναι ο εκβιασμός, η τρομοκρατία και η συκοφαντία. Η αγροτιά συνειδητοποιεί μέσα από την ίδια της την πείρα ότι ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος είναι ο προθάλαμος της εξαπάτησης και κοροϊδίας.

Η μεγάλη πλειοψηφία της αγροτιάς έχει μετατραπεί χρόνια τώρα σε όμηρο της κυβερνητικής πολιτικής και των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολων εκείνων που αρπάζουν τη γη από τους μικρομεσαίους αγρότες και επιβάλλουν τη συγκέντρωσή της σε λίγα χέρια, όπως παλαιότερα συνέβαινε με τους τσιφλικάδες.

Η μεγάλη πλειοψηφία της αγροτιάς μας, υποφέρει από τους περιορισμούς και τις ποσοστώσεις και από τη θάλασσα των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούνται στο όνομα της διεθνούς συνεργασίας και της κατάργησης του προστατευτισμού. Στην πραγματικότητα, αυτή η πολιτική προστατεύει μόνο τα κέρδη των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας μιας χούφτας χωρών, που έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Το ΚΚΕ βρίσκεται ολόψυχα στο πλευρό της αγροτιάς όπως και όλου του εργαζόμενου λαού που δέχεται σήμερα μια ολομέτωπη επίθεση. Η ενότητα της αγροτιάς είναι και θα είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στην προσπάθεια διάσπασης των αγώνων.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση αντί να συκοφαντεί και να λασπολογεί, αντί να εκβιάζει, να δώσει άμεση και χειροπιαστή λύση στα δίκαια αιτήματα.

1. Να δοθεί στους βαμβακοπαραγωγούς εισοδηματική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από άλλους συγκεκριμένους πόρους. Να δοθούν ανάλογες ενισχύσεις στους σταφιδοπαραγωγούς και στους άλλους παραγωγούς που αυτή τη στιγμή είναι σε κινητοποίηση. Να αυξηθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους. Να δοθεί στρεμματική ενίσχυση 150.000 δρχ. στους σταφιδοπαραγωγούς και να καθοριστεί τιμή 380 δρχ. ανά κιλό. Να απορριφθούν οι νέοι κανονισμοί που συζητιούνται για το λάδι και τα κρασοστάφυλα.

2. Να προχωρήσει η ρύθμιση των χρεών σύμφωνα με τις προτάσεις των αγροτών.

3. Να μειωθεί στο 8% ο ΦΠΑ για τα μέσα και εφόδια.

4. Να καθοριστεί τιμή τράνζιτ για το πετρέλαιο που χρησιμοποιεί η αγροτιά για τις φροντίδας των καλλιεργειών.

5. Να διπλασιαστούν άμεσα οι αγροτικές συντάξεις με προοπτική να φτάσουν την κατώτερη του ΙΚΑ.

Ο αγώνας των αγροτών αφορά όλο το λαό. Η επιτυχημένη έκβασή του θα είναι σε όφελος όλων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ