Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από τον Εβρο μέχρι την Ηλεία

Σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες έχουν αποκλείσει πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου

Σε όλη την Ελλάδα απλώνεται σιγά σιγά το ποτάμι της οργής. Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε καίρια σημεία των εθνικών και επαρχιακών δρόμων. Μέχρι χτες το βράδυ είχαν κλείσει δρόμοι, εκτός από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, σε άλλους 13 νομούς. Σήμερα αναμένεται να αποκλείσουν δρόμους και οι αγρότες των νομών Ροδόπης, Καβάλας, Κοζάνης και Γρεβενών.Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Φθιώτιδα

Εκτός από τα μπλόκα στην παλιά Εθνική Λαμίας - Λάρισας στο Ν. Μοναστήρι και το Δρούγο,χτες έκλεισε για τρεις ώρες και η νέα Εθνική Αθήνων - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης.

Βοιωτία

Στον Αι Γιάννη,έξω από τη Λιβαδειά, στη διασταύρωση προς Ορχομενό και Λαμία, έστησαν το πρώτο μπλοκ με 200 τρακτέρ από το Σάββατο το πρωί οι αγρότες της περιοχής. Από χτες οι αγρότες με εκατοντάδες τρακτέρ απέκλεισαν τη νέα Εθνική Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Κάστρου. Κλειστός από χτες το πρωί είναι και ο δρόμος Θήβας - Λιβαδειάς στη διασταύρωση των Βαγίων και από το απόγευμα στη διασταύρωση Αι Γιώργη και έπεται συνέχεια σήμερα.

Εβρος

Στον Εβρο,με αποφάσεις των δύο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, έκλεισαν από το πρωί το δρόμο έξω από την Ορεστιάδα.Από τις 4 μ.μ. τα εκατοντάδες τρακτέρ μεταφέρθηκαν και παρατάχθηκαν στη γέφυρα του Ερυθροποτάμου πριν το Διδυμότειχο,κλείνοντας έτσι την Εθνική οδό προς τα σύνορα με Βουλγαρία. Με απόφαση των δύο ΟΑΣ και της Ενωσης Σουφλίου, σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν τη γέφυρα του Μαϊστρου, αποκλείοντας την πρόσβαση προς τα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια ώρα με απόφαση της Ενωσης Αλεξανδρούπολης, αγρότες θα κλείσουν το δρόμο από την Αλεξανδρούπολη προς το αεροδρόμιο.

Σέρρες

Στις Σέρρες με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών εκατοντάδες αγρότες, με περισσότερα από 150 τρακτέρ, έκλεισαν τη γέφυρα του Στρυμόνα στο 100ό χιλιόμετρο της Εθνικής Θεσσαλονίκης - Καβάλας,ενώ σήμερα αναμένεται να επεκτείνουν τα μέτωπα και σε άλλες περιοχές του νομού, κύρια προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ημαθία

Στην Ημαθία από το Σάββατο οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο στο 58ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, έξω από το χωριό Κυψέλη,ενώ από την Κυριακή έχει αποκλειστεί και η νέα Εθνική Θεσσαλονίκης - Βέροιας στο 32ο χιλιόμετρο, στο χωριό Κλειδί, από τους αγρότες των χωριών Πλάτανος, Τρίκαλα, Λιανοβέργι και Κλειδί.Χτες από το πρωί στήθηκαν άλλα τρία μπλόκα την παλιά Εθνική Θεσσαλονίκης - Βέροιας: Εξω από το χωριό Βρυσάκι στο 52ο χιλιόμετρο, στο χωριό Καβάσιλα στο 55ο χιλιόμετρο και στο 68ο χιλιόμετρο στη γέφυρα γνωστή ως "Τάφρο 66".

Πέλλα

Στην Πέλλα από το Σάββατο έχουν κλείσει το δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας - Φλώρινας στο ύψος των Γιαννιτσών,ενώ από αύριο αναμένεται να κλείσει και ο κόμβος της Σκύδρας.

Κιλκίς

Στο Κιλκίς κτηνοτρόφοι και αγρότες έκλεισαν χτες από τις 12 το μεσημέρι τον δρόμο στο 532ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Αθηνών - Ευζώνων και το 1ο χιλ του δρόμου Πολυκάστρου - Γουμένισσας προς Κουφάλια και Γιαννιτσά,ενώ στις 3 μ.μ. απέκλεισαν και την παλιά Εθνική Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο Πολύκαστρο, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στο Τελωνείο Ευζώνων. Επίσης, τη Γέφυρα Αξιού στο δρόμο Πολύκαστρου - Αξιούπολης και από χτες το απόγευμα απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Σκοπίων στο ύψος του Πολύκαστρου.

Πιερία

Στην Πιερία οι αγρότες του Λιτόχωρου και του Αιγίνιου έκλεισαν από το απόγευμα της Κυριακής τη νέα Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης σε δύο σημεία. Στο 429ο χιλιόμετρο έξω από το Βαρυκό και στο 469ο χιλιόμετρο, στη γέφυρα Αιγινίου.

Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό βρίσκεται από χτες και η Θεσσαλονίκη.Από το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης απέκλεισαν τη Γέφυρα Μαλγάρων, λίγο μετά τα διόδια της νέας Εθνικής Θεσσαλονίκης - Αθηνών.Από χτες το πρωί αποκλείστηκε και η παλιά Εθνική Θεσσαλονίκης - Βέροιας στο ύψος της Χαλκηδόνας,ενώ στις 4 μ.μ. οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκλεισαν το δρόμο για το αεροδρόμιο, στα "Πράσινα Φανάρια".Στη γύρω περιοχή υπάρχουν παραταγμένα δεκάδες τρακτέρ, ενώ συνεχώς ενισχύονται και με άλλα από τους αγρότες των γύρω κοινοτήτων. Σήμερα αναμένεται να κατέβουν και οι αγρότες της Χαλκιδικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή Λαγκαδά που προσανατολίζονται να κλείσουν το Δερβένι, την έξοδο δηλαδή της Θεσσαλονίκης προς Ανατολική Μακεδονία.

Αξίζει να πούμε πως στην περιοχή του αεροδρομίου παρατάχθηκαν από νωρίς χτες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες και αύρες προκειμένου να εμποδίσουν τους αγρότες να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν προς το αεροδρόμιο και τη Χαλκιδική. Ολο το Σαββατοκύριακο υπήρχε μεγάλη κινητικότητα του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του, προκειμένου να αποτρέψουν τους αγρότες να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους.

Ροδόπη - Καβάλα

Σε αποκλεισμούς των δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα και οι αγρότες της Ροδόπης,της Καβάλας,της Κοζάνης και των Γρεβενών.Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ροδόπης θα κλείσουν τη γέφυρα του Πόρτο - Λάγος και τη γέφυρα Πολύανθου κόβοντας την πρόσβαση στο νομό από τη Θεσσαλονίκη. Στην Καβάλα οι σταφυλοπαραγωγοί αναμένεται να κλείσουν το δρόμο έξω από τη Νέα Πέραμο.

Αιτωλοακαρνανία

Κλειστή παραμένει από χτες και η Εθνική Αντίρριου - Αγρινίου - Ιωαννίνων, καθώς αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, χτες, με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, έστησαν μπλόκο στη γέφυρα Κυψέλης (Σφήνας) και τη γέφυρα του Εύηνου.

Αρτα

Από χτες έχει αποκλειστεί η Εθνική Αρτας - Ιωαννίνων και η Αρτας - Πρέβεζας καθώς, με απόφαση της ΟΑΣ Αρτας και της ΣΕΑ Κτηνοτρόφων της περιοχής, έκλεισε η γέφυρα Καλογήρων.Ολη τη μέρα χτες το μπλόκο μεγάλωνε καθώς προσέρχονταν συνεχώς αγρότες με τρακτέρ και συμμετείχαν στον αποκλεισμό. Εκεί, αναμένεται να φθάσουν από σήμερα και οι αγρότες της Πρέβεζας,σχηματίζοντας κοινό μπλόκο με τους συναδέλφους τους της Αρτας. Οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν, εκτός των άλλων, πρόβλημα με τις πλημμύρες από τις βροχές λόγω έλλειψης έργων αντιπλημμυρικών καθώς και πρόβλημα με τα εσπεριδοειδή και το ξεπούλημα της βιομηχανίας ΕΣΠΕΡΙΔΑ, αλλά και για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΑΤΕ στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στις τοπικές συνεταιριστικές οργανώσεις.

Αχαϊα

Στην αλυσίδα των μπλόκων προστέθηκαν από την Κυριακή οι αγρότες της Αιγιαλείας, ενώ από χτες τους ακολούθησαν οι συνάδελφοι τους της Ηλείας.

Την Κυριακή το μεσημέρι οι αγρότες της Αιγιάλειας απέκλεισαν την Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών στον κόμβο του Μεγανίτη.Οι αγρότες μπροστά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της σταφίδας, του ελαιολάδου και των λεμονιών, τα οποία είναι τα βασικά προϊόντα της Αιγιάλειας, διάλεξαν το μόνο δρόμο που τους απέμεινε: το δρόμο του αγώνα.

Ηλεία

Χτες ήταν η σειρά της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλείας να πάρει τη σκυτάλη του αγώνα. Με τα ίδια αιτήματα των συναδέλφων τους της Αιγιάλειας, αγρότες από κάθε γωνιά της Ηλείας με τρακτέρ και αγροτικά απέκλεισαν την Εθνική οδό Πύργου - Καλαμάτας έξω από τα Κρέσταινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ