Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να γίνουν επιτέλους οι δρόμοι

Την κατασκευή των δρόμων που θα συνδέουν τα χωριά Δροσοπηγή, Οξυά, Λαγκαδά και Καστανιά με το επαρχιακό - διανομαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Κόνιτσας, ζητούν, με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αποστόλης Τασούλας και Νίκος Γκατζής.Παράλληλα, ζητούν την ολοκλήρωση των δρόμων στις κοινότητες Πλαγιά, Αετομηλίτσα, Φούρκα και Δίστρατο,οι οποίοι, αν και ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα, δεν ολοκληρώνονται.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ερώτηση των βουλευτών, "στο πρώτο Συμβούλιο Περιοχής Κόνιτσας (χωριά του Γράμμου - Σμόλικα) μερικές κοινότητες συνδέονται με το επαρχιακό - διανομαρχιακό δίκτυο με χωματόδρομο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, σήμερα, λίγα χρόνια πριν το 2000, να διεξάγεται με δυσκολία η συγκοινωνία στα χωριά Δροσοπηγή, Οξυά, Λαγκαδά και Καστανιά, όπου οι χωματόδρομοι είναι μήκους έξι, εφτά, τεσσάρων και πέντε χιλιομέτρων αντίστοιχα. Το χειμώνα τα χωριά αυτά αποκλείονται για ολόκληρες μέρες". Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι μέχρι στιγμής η κατασκευή των δρόμων αυτών δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα και ρωτούν τον υπουργό αν αυτό πρόκειται να γίνει, "πού, πότε και με τι χρηματοδότηση;".

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κομμουνιστές βουλευτές, και οι δρόμοι στις κοινότητες Πλαγιά, Αετομηλίτσα, Φούρκα και Δίστρατο, αν και είναι ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα, δεν ολοκληρώνονται, ενώ οι εργολαβίες καθυστερούν πάρα πολύ. Ρωτούν, λοιπόν, τον υπουργό γιατί καθυστερεί και πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των δρόμων στις παραπάνω κοινότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ