Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κατεπείγουσα Ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνες αγρότες, έφερε, με κατεπείγουσα Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης,επισημαίνοντας τις ευθύνες τόσο της ΕΕ όσο και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Β. Εφραιμίδης κάλεσε την Επιτροπή της ΕΕ να τοποθετηθεί άμεσα στο αν θα προβεί και με ποια συγκεκριμένα μέτρα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και στο αν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις και έχει θέσει αιτήματα για αναπροσανατολισμό της αγροτικής πολιτικής προς όφελος των αγροτών, όπως το επιβάλλει η οξύτητα των προβλημάτων αλλά και η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Στην Ερώτηση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "συνέπεια των συμφωνιών της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ και κυρίως με τις αλλεπάλληλης αναθεωρήσεις των ΚΟΑ των αγροτικών προϊόντων, οι Ελληνες παραγωγοί και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι, έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο". Ο Β. Εφραιμίδης επισημαίνει πως όλες οι βασικές καλλιέργειες (βαμβάκι, καπνά, σιτηρά, λάδι, οπωροκηπευτικά, κτηνοτροφικά κ.ά.) περιορίζονται και ταυτόχρονα οι αγρότες στραγγαλίζονται με μείωση των ποσοστώσεων, αύξηση των προστίμων συνυπευθυνότητας, με υποχρεωτικές αγραναπαύσεις και προγράμματα εκρίζωσης, καθώς και με διαρκείς μειώσεις τιμών και επιδοτήσεων.

"Υπό αυτές τις δραματικές συνθήκες οι παραγωγοί όχι μόνο δεν μπορούν να οργανώσουν και να βελτιώσουν ποιοτικά την παραγωγή τους, αλλά πλέον αντιμετωπίζουν και σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, καθώς το εισόδημά τους συνεχώς μειώνεται και το βιοτικό τους επίπεδο υποβαθμίζεται σοβαρά", υπογραμμίζει ο Β. Εφραιμίδης. Σημειώνει επίσης στην Ερώτησή του πως η οξύτητα των προβλημάτων αυτών οδήγησε στις μαχητικές, μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, ενώ ο Β. Εφραιμίδης αναφέρει πως οι αγρότες γνωρίζουν πως έχουν τη συμπαράσταση των συνδικάτων, μαζικών φορέων, εργαζομένων και επαγγελματοβιοτεχνών και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους, "για να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους και να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ