Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγικός απολογισμός

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Ξάνθη και σε πολλά χωριά του νομού, από τις ισχυρές και αδιάκοπες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου.

Οπως αναφέρει στην ερώτηση: "Ο απολογισμός είναι τραγικός. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά τραυματίστηκαν. Γκρεμίστηκαν σπίτια και αποθήκες και σε μια σειρά άλλα σημειώθηκαν σοβαρές βλάβες. Καταστράφηκαν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα, καθώς κι ένα μέρος του οδικού δικτύου και των δικτύων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Αχρηστεύθηκαν οικοσκευές, αυτοκίνητα, αγροτικά μηχανήματα, εμπορεύματα και αγροτικά προϊόντα, όπως λιπάσματα, σπόροι, καπνά, βαμβάκια, καλαμπόκια, τριφύλλια. Καταστράφηκαν σημαντικές ποσότητες βαμβακιού που δεν είχαν μαζευτεί από τα χωράφια και σπαρμένων σιτηρών".

Ο βουλευτής Στ. Παναγιώτου ερωτά τους υπουργούς Κ. Λαλιώτη και Φ. Πετσάλνικο τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση και αντικειμενική εκτίμηση των καταστροφών. Ακόμη, αν προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τους πληγέντες για την αντιμετώπιση των επειγόντων αναγκών τους και να τους καταβάλει χωρίς καθυστέρηση τις αποζημιώσεις, καθώς και να κατασκευάσει τα απαραίτητα έργα για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων καταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ