Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να υιοθετήσει την άποψη του ΣΥΝ ότι η φτώχεια θα αντιμετωπιστεί με επιδότηση των βιομηχάνων από το κράτος. Αποφάσισε επίσης να πληρώσουν οι Αιγαλιώτες το κόστος της οργάνωσης σχετικής εκδήλωσης από το ΣΥΝ

Το ρόλο του εκπροσώπου πολιτικού κόμματος και όχι των δημοτών ανέλαβε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του Αιγάλεω, αποφασίζοντας να συνδιοργανώσει, να ενισχύσει δηλαδή πολιτικά και οικονομικά, διάσκεψη του Συνασπισμού. Η διάσκεψη θα γίνει στο νέο δημαρχείο της πόλης και με αυτήν, μάλιστα, θα εγκαινιαστεί ο νέος χώρος. Η απόφαση της συνδιοργάνωσης πάρθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Η δημοτική αρχή υποστήριξε την απόφασή της, προβάλλοντας το γεγονός ότι τα θέματα της διάσκεψης - φτώχεια, ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός - αφορούν όλο τον κόσμο, παρακάμπτοντας όμως έτσι το πολιτικό πρόβλημα. Αλλωστε το εισηγητικό κείμενο της διάσκεψης του Συνασπισμού δεν αναφέρεται γενικά στα παραπάνω θέματα, αλλά αντίθετα εκφράζει και συγκεκριμένες θέσεις του κόμματος γι' αυτά. Πρόκειται για ένα κείμενο που, μεταξύ των διάφορων φιλολογιών, αφήνει έξω τους κύριους υπεύθυνους για τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ενα κείμενο με το οποίο προβάλλεται η άποψη ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με αναδιανομή του φορολογικού συστήματος και με την πολιτική επιδοτήσεων σε επιχειρηματίες για να δίνουν δουλιά - για λίγους μήνες - σε νέους άνεργους. Και τέλος, ένα κείμενο που στηρίζει την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, από την οποία, λέει, θα ωφεληθεί ο λαός.

Τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή του δήμου καταψήφισαν οι σύμβουλοι της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας",διαφωνώντας με το πολιτικό πλαίσιο της εκδήλωσης, αλλά και την οικονομική ενίσχυσή της από το δήμο. Παράλληλα κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή ότι με αυτό τον τρόπο ταυτίζεται με τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Ο επικεφαλής της ΔΑΣ Γιάννης Σταυρόπουλος στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι κατανοεί το να φιλοξενήσει ο δήμος μια εκδήλωση ενός πολιτικού φορέα, όχι όμως και τη συνδιοργάνωσή του.

"Είμαστε αντίθετοι με τις θέσεις και τις αντιλήψεις που θα μπουν στη διάσκεψη. Δε θέλουμε να υποστηρίξουμε ένοχες αντιλήψεις ανθρώπων που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. Είναι αντιδεοντολογικό να είμαστε συνδιοργανωτές", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ