Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προωθήστε ειρηνικές λύσεις

Κοινή ανακοίνωση ιατρικών οργανώσεων, από Ελλάδα και Τουρκία

"Είναι καθήκον των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να προωθήσουν ειρηνικές εναλλακτικές λύσεις". Αυτό τονίζουν, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημική Απειλής της χώρας μας με την αντίστοιχη τουρκική, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δύο οργανώσεις αποτελούν κλάδους της διεθνούς οργάνωσης IPPNW, που το 1985 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι δύο οργανώσεις καλούν τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς "να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των λαών και όχι τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών κύκλων". "Θα πρέπει", τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι οργανώσεις, "να γίνουν προσπάθειες, ώστε οι δημοκρατικές δυνάμεις να κατευθύνουν τα ΜΜΕ, έτσι που να προωθούν την ειρήνη κι όχι να προκαλούν όξυνση".

Καταλήγοντας, οι οργανώσεις δηλώνουν πως "τραγωδίες σαν αυτή που ζήσαμε στη Γιουγκοσλαβία δεν πρέπει να επαναληφθούν". "Καλούμε όλους τους ειρηνιστές, τους εργαζόμενους, τις δημοκρατικές οργανώσεις και κάθε άνθρωπο παντού στο κόσμο να ενώσει τη φωνή του μαζί μας και να συνεργαστούμε για την ειρήνη και την υγεία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ