Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε αναζήτηση "τρόπου συμβίωσης"

Αγωνιώδεις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός "τρόπου συμβίωσης" στο κυβερνών κόμμα, καταβάλλει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,μετά από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου δεν κατάφερε να αποδείξει ότι αποτελεί το πλειοψηφικό ρεύμα και να επιβάλει τις επιλογές του.

Στα πλαίσια αυτά, συναντάται σήμερα με τους δύο κυριότερους εσωκομματικούς αντιπάλους του, τον Α. Τσοχατζόπουλο το μεσημέρι και τον Γερ. Αρσένη το βράδυ. Η πορεία προς το συνέδριο, ο προσδιορισμός των ρόλων και οι σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος αναμένεται να αποτελέσουν τα βασικά ζητήματα των συναντήσεων, χωρίς να αποκλείεται στις συναντήσεις αυτές να τεθούν και τρέχοντα κυβερνητικά θέματα, όπως η αντικατάσταση του Χρ. Λυμπέρη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αισθητή, όμως, είναι η παρέμβαση των αφεντικών των ΜΜΕ υπέρ του Κ. Σημίτη στην εσωκομματική διαμάχη. Ενδεικτικοί είναι οι χτεσινοί τίτλοι της "Ελευθεροτυπίας" "Ακης: Σχέδιο ανακατάληψης" και του "Εθνους" "Μπλόκο στον πρωθυπουργό από βουλευτές".

Ηδη, μεταξύ των βουλευτών έχει αρχίσει και συζητείται έντονα το θέμα της αντιπροεδρίας του κόμματος. Ο βουλευτής Φρ. Παπαδέλης,στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, δήλωσε χτες στον "Πλάνετ" ότι είναι επιβαλλόμενο να διεκδικήσει ο Κ. Σημίτης και την αντιπροεδρία του κόμματος.

Παράλληλα, διαψευδόταν χτεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με υπόμνημά τους στον πρωθυπουργό, έθεταν όρους για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και των δημοσίων οργανισμών. Ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής αυτής της κίνησης υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ανωμερίτης διέψευσε την ύπαρξη τέτοιου κειμένου.

Σήμερα, επίσης, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει κυρώσεις στους βουλευτές Χρ. Κηπουρό και Δημ. Βουνάτσο για το "παρών" που ψήφισαν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ