Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Με το ΠΑΣΟΚ παίζουμε στο ίδιο γήπεδο"

Με το ΠΑΣΟΚ παίζουμε στο ίδιο γήπεδο, καθώς τη στρατηγική που σήμερα ακολουθεί η κυβέρνηση "εμείς την έχουμε επιλέξει εδώ και δυόμισι χρόνια". Με αυτά τα λόγια, που περιέχονται στην ομιλία του στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Μ. Εβερτ ξεκαθάρισε ότι πέρα από τις φραστικές και εν πολλοίς ανέξοδες αντιπολιτευτικές κραυγές, στα σημαντικά πολιτικά θέματα, τα δύο κόμματα έχουν ταυτόσημες θέσεις. Τη μόνη διαφοροποίηση που διακρίνει ο Μ. Εβερτ είναι ότι το κόμμα του "βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, που ξύπνησε τώρα".

Η χτεσινή συνεδρίαση κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, καθώς οι Μηστοτακικοί βουλευτές απέφυγαν να δώσουν συνέχεια στην κριτική τους στον Μ. Εβερτ, όπως αυτή εκφράστηκε με την τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα ο τελευταίος δεν πήρε καν μέρος στις εργασίες και προτίμησε την ώρα της συνεδρίασης να παρευρίσκεται σε εκδήλωση, όπου παρουσιαζόταν βιβλίο της συζύγου του Προέδρου της Νέας Γιουγκοσλαβίας Σ. Μιλόσεβιτς.

Η χτεσινή συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Στη νέα συνεδρίαση ενδεχομένως να παρέμβουν οι Μητσοτακικοί βουλευτές, κάτι που σαφώς υπαινίχθηκε ο Κ. Πυλαρινός,δηλώνοντας ότι "σήμερα υπήρξε λόγος, θα υπάρξει ασφαλώς και αντίλογος".

Ο Μ. Εβερτ αναχώρησε χτες το βράδυ για το Στρασβούργο, όπου θα συναντιόταν με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Ζαντέρ, ενώ αύριο θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ρ. Μαρτένς. Χτες συναντήθηκε με το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Β. Χόγιερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ