Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συζήτηση για τη Διακυβερνητική

Συζήτηση για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη '96, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Τρικάλων,ο οποίος, ας σημειωθεί, έχει ταχθεί υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε - και στην οποία συμμετείχαν κεντρικά στελέχη όλων των κομμάτων - φάνηκε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη και "ΣΥΝ" τάσσονται απροκάλυπτα υπέρ της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδιαφορώντας αν η πολιτική που εφαρμόζεται πλήττει τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ο Γ. Καψής,εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε μεν ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Διακυβερνητική θ' αφορούν την τσέπη του καθενός μας, αλλά δεν ένιωσε την υποχρέωση να συμφωνήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για να πει ο ελληνικός λαός τη γνώμη για όλα αυτά.

Ο Γ. Παπαστάμκος,εκπρόσωπος της ΝΔ, προσπάθησε να "βγάλει λάδι" την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται αυτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και δήλωσε ότι η ΝΔ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ.

Ο Α. Γεροντόπουλος,εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης, εξέφρασε την υποταγή και του δικού του κόμματος στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως για πρώτη φορά της δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχει ισότιμα (!) εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις.

Ο Π. Τριγάζης,εκπρόσωπος του "ΣΥΝ", προσπάθησε να δημαγωγήσει συμφωνώντας με το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος, έσπευσε, όμως, να υποστηρίξει - χωρίς και να μπορέσει να εξηγήσει πώς θα γίνει - ότι είναι δυνατόν ν' αλλάξει η πορεία της ΕΕ, προς το καλύτερο, μέσα από τους αγώνες των λαών και των αριστερών δυνάμεων.

Στον αντίποδα των τοποθετήσεων όλων των προηγούμενων ομιλητών ήταν η παρέμβαση του Αντ. Σκυλλάκου,εκπροσώπου του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι όσοι χρόνια εκθείαζαν τις αρετές της ΕΕ, τώρα βρέθηκαν μπροστά σε έκπληξη, βλέποντας τη θύελλα των λαϊκών αντιδράσεων εναντίον της, την οποία δεν είχαν προβλέψει. Αναφερόμενος στη θέση του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι η Διακυβερνητική θα οδηγήσει σε μια ΕΕ πιο αντιδραστική. "Να μη μας παρασύρει - επισήμανε - η θεωρία περί δήθεν προστασίας των συνόρων μας, ως συνόρων της ΕΕ, γιατί είναι γνωστό πώς θέλουν την κοινή εξωτερική πολιτική: Οχι για να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο, αλλά για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων". Ο Αντ. Σκυλλάκος κάλεσε τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων να δηλώσουν, ότι συμφωνούν να τεθούν οι όποιες αποφάσεις της Διακυβερνητικήςγια έγκριση στο λαό, μέσω δημοψηφίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ