Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΒΕΛΛΙΔΗ
Καθολική συμμετοχή

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΜΘ, ΣΤΘ, και ΕΠΗΕΘ, στο εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη της Θεσσαλονίκης που εκδίδει τις καθημερινές εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη". Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση μετά τη λήξη και της δεύτερης προθεσμίας, που είχαν δώσει στην εκδότρια Κατερίνα Βελλίδου να καταβάλει μέχρι και τις 12 Φλεβάρη δεδουλευμένα δύο μηνών και διάφορα επιδόματα που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ετσι, σήμερα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, δε θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες του συγκροτήματος Βελλίδη, γεγονός που αποτελεί είδηση για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εργοδότρια παρά τα τεράστια χρέη του συγκροτήματος, που ξεπερνούν τα 12 δισ., αρνείται να συζητήσει τις προτάσεις των σωματείων για ποιοτική αναβάθμιση των εφημερίδων και πιο ορθολογική διαχείριση των οικονομικών.

Χτες οι εργαζόμενοι, αργά το βράδυ, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο χώρο δουλιάς για να αποφασίσουν για την παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ