Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκρισία και διγλωσσία

Στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη βδομάδα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε επαναλάβει, ενώπιον του ελληνικού λαού, την αδιέξοδη, αποτυχημένη και καθ' όλα παρωχημένη θέση, ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του. Την ίδια ώρα όμως, η κυρίαρχη επιλογή της κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από τις πληροφορίες που έρχονται από την προχτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι η εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας με σύνθετη ονομασία.

Τόσο δύσκολο, λοιπόν, είναι για την κυβέρνηση του "εκσυγχρονιστή" Σημίτη να δηλώσει ευθέως ότι η εθνικιστική πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη για το αδιέξοδο στις σχέσεις με το γειτονικό κράτος και να αναγνωρίσει ότι η μόνη διέξοδος είναι μια σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο "Μακεδονία" ή "μακεδονικός", αρκεί να μην υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις;

Μάλλον είναι πολύ δύσκολο, γιατί και η κυβέρνηση Σημίτη είναι δέσμια του "πολιτικού κόστους", και δεν έχει συνηθίσει να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, αυτή, δηλαδή, που ανταποκρίνεται στα εθνικά μας συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ