Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ 2ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Καταγγέλλουν το "Μαθητικό Συμπόσιο"

Η παιδεία δεν είναι "τυχερό παιχνίδι" και τα προβλήματα των μαθητών δεν μπορεί να συζητούνται από κληρωμένους αντιπροσώπους τους. Αυτό επισημαίνουν σε ψήφισμα τους οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης που χωρίς ενημέρωση και ουσιαστική συζήτηση με τους μαθητές διοργανώνει το Πανελλήνιο Μαθητικό Συμπόσιο.

Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι "τα προβλήματα τα ξέρει, γνωρίζει τα αιτήματα των μαθητών και δεν τα αποδέχεται". Γνωρίζει η κυβέρνηση το αίτημα για 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία, να δοθούν όλα τα κονδύλια για την κατάρτιση στη δημόσια παιδεία, να μην επιβληθεί κανένας δημοτικός φόρος για την παιδεία, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να γίνουν μαζικοί διορισμοί καθηγητών, να εκσυγχρονιστούν τα προγράμματα σπουδών και τα βιβλία.

Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου χαρακτηρίζουν σκόπιμη την ενέργεια του υπουργείου να μην τους ενημερώσει έγκαιρα με αποτέλεσμα να παραβρεθεί αντιπροσωπεία τους στην προσυνεδριακή συνάντηση, με στόχο όπως τονίζουν να υπάρχει μικρή συμμετοχή μαθητών στο συμπόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ