Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσταση για εξετάσεις

Να υποβληθούν σε εξετάσεις όλες οι γυναίκες που έχουν προσπαθήσει να γίνουν μητέρες με τη διαδικασία της σπερματέγχυσης, συνέστησε χτες ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ύπαρξη ευθυνών για το νομοθετικό κενό όσον αφορά τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των κέντρων τεχνητής γονιμοποίησης και είπε πως ήδη έχει συσταθεί επιτροπή προκειμένου να υλοποιηθεί η σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της 30χρονης, που κατήγγειλε ότι στην προσπάθειά της να μείνει έγκυος με τη μέθοδο της σπερματέγχυσης, πήρε σπέρμα μολυσμένο από τον ιό του ΕΪΤΖ στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Γιάννη Μιχόπουλου, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι οι οχτώ δότες σπέρματος που ανέφερε ο μικροβιολόγος βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό του ΕΪΤΖ. Για το θέμα, ο υφυπουργός και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛ, Ι. Στρατηγός, είπαν πως τις απαντήσεις καλείται να δώσει η εισαγγελική έρευνα.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Θ. Κοτσώνης έδωσε και τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ΕΪΤΖ, που έφτασαν τα 1.296 με 156 νέα κρούσματα το 1995. Ακόμη, έχουν δηλωθεί 618 θάνατοι. Για μία ακόμη φορά τονίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων σε ετεροφυλικά άτομα και στις γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ