Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό των αγροτών το ΚΚΕ

Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα τους και καταγγέλλει τη ρύθμιση - κοροϊδία για τα αγροτικά χρέη, που εξήγγειλε παραμονή των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ο υπουργός Γεωργίας

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους ενωτικούς αγώνες των αγροτών και τους καλεί να συντονίσουν τους αγώνες τους και με τους άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ενώ επίσης καταγγέλλει τη ρύθμιση - κοροϊδία που εξήγγειλε ο υπουργός Γεωργίας μια μέρα πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζεται: "Η "ρύθμιση" αυτή το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει τα προβλήματα που δημιούργησαν οι αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ". Και αυτό γιατί: "Καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν εφάπαξ ένα σημαντικό ποσό για να τους αφαιρεθεί ένα μικρό μέρος των τόκων. Το υπόλοιπο του χρέους που "ρυθμίζεται" συνεχίζει να τοκίζεται με το συμβατικό τοκογλυφικό επιτόκιο, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγο χρόνο τα χρέη να είναι στο ύψος πριν τη "ρύθμιση".

Στόχοι του κυβερνητικού αυτού πυροτεχνήματος είναι:

  • Να εκτονώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, που παίρνουν πανελλαδικό χαρακτήρα γι' αυτό και διάλεξε αυτό το χρόνο που έγινε η εξαγγελία.
  • Να παραπλανήσει ένα μέρος των αγροτών και κτηνοτρόφων για να τους πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, χωρίς φυσικά να τους λύσει το πρόβλημα, αφού και θα πληρώσουν και χρεωμένοι θα είναι.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση - συνεχίζει η ανακοίνωση - αν πιστεύει ότι με τέτοιες λαθροχειρίες θα εξαπατήσει τους αγρότες και θα εκτονώσει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους. Το ίδιο γελασμένη είναι και η ΝΔ που πιστεύει ότι με δημαγωγικές προτάσεις μπορεί να κερδίσει από αυτή την αγανάκτηση. Και αυτό γιατί τώρα θυμήθηκε το υψηλό κόστος παραγωγής, ενώ όταν ήταν κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε, διευκολύνοντας τους εμποροβιομηχάνους να αισχροκερδούν σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων. Για όλα αυτά οι αγρότες βγάζουν τα συμπεράσματά τους, για το ποιος τους είπε την αλήθεια και αγωνίζεται για τη λύση των προβλημάτων τους και ποιος τα δημιούργησε και τους εξαπατάει.

Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό τους με όλες του τις δυνάμεις, για να σταματήσει ο κατήφορος και ν' αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ