Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το μετρό και το στριπτίζ

Η κυβέρνηση, μαθαίνουμε, είναι έτοιμη να κατακυρώσει και το δεύτερο "πανωπροίκι" στους εργολάβους του μετρό. Αυτή τη φορά το ποσόν ανέρχεται σε 6,5 δισ. δρχ. τουλάχιστον.

Ας μη σπεύσει κανείς από τους κυβερνητικούς αρμόδιους να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι μετά από... σκληρές διαπραγματεύσεις κατέβασε τις απαιτήσεις των εργολάβων που ζητούσαν ούτε λίγο ούτε πολύ πρόσθετη αμοιβή 60 δισ. δρχ. Κι αυτό γιατί θα του θυμίσουμε ότι το Δεκέμβρη του 1994, όταν υπογραφόταν η συμπληρωματική σύμβαση με την οποία οι εργολάβοι έπαιρναν "πανωπροίκι" τουλάχιστον 65 δισ. δρχ., ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήταν εκείνος που έλεγε "τέρμα και τελείωσε".

Τώρα - 14 μήνες μετά - οι τρύπες του μετρό γεμίζουν και με νέες υπερβάσεις, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι δίνεται και σιωπηρή παράταση 5,5 μηνών στους εργολάβους για να παραδώσουν το έργο. Ενα έργο, που ξεκίνησε με προϋπολογισμό 175 δισ. δρχ. και επρόκειτο να παραδοθεί το Νοέμβρη του 1997, οδεύει ολοταχώς προς το 1 τρισ. δρχ., ενώ η παράδοσή του προσδιορίζεται τώρα για την άνοιξη του 1999!

Πραγματικά πολύ... σθεναρή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των εργολάβων. Μόνο που δεν ξεβρακώθηκε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ