Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
Να μην κλείσει η δημοτική επιχείρηση

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Κατσαρού, στη Βουλή

Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο 25 εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης Εύοσμου, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου να προχωρήσει σε πτώχευση της επιχείρησης, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κομμουνιστής βουλευτής Γ. Κατσαρός.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Εργασίας και σ' αυτήν τονίζεται ότι "η αδιάλλακτη στάση της πλειοψηφίας του δήμου και του διευθυντή της επιχείρησης γεννά ερωτηματικά στους δημότες και εργαζόμενους, μετά τη διαβεβαίωση του νομάρχη Θεσσαλονίκης και του διοικητή του ΙΚΑ ότι μπορεί να γίνει ρύθμιση των χρεών". Ο Γ. Κατσαρός προσθέτει ότι "οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της επιχείρησης, αφού, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, με το να μένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, τώρα κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι". Να σημειωθεί, ότι το ποσό των χρωστούμενων μισθών ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια δραχμές.

Τέλος, ο κομμουνιστής βουλευτής ρωτά τους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, για να σταματήσει άμεσα η διαδικασία πτώχευσης και παραπέρα, ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να πάρει για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της η επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ